Yeni Bir Devrin Başlangıcı (Sonu mu Demeliyiz?): Sesin 5 Katı Hıza Sahip Nükleer Füzeler Geliyor

61
7
6
4
3
Silah geliştiricileri Raytheon ve Northrop Grumman, ses hızının beş katı hızında bir nükleer savaş başlığı fırlatabilecek yeni hipersonik füzesi için uçuş testlerine hazır.

İki silah geliştirici şirket, geçtiğimiz günlerde Paris'te başlayan ve bizim de Milli Muharip Uçağımız TF-X'i tanıttığımız Air Show'da ortaklık kurduklarını açıkladı. Üretelecek füze, ABD hükümetinin yaptığı silah sözleşmesinde, şirketlerin ortak teklifi olarak kendisine yer bulacak. Bu durum, güçlü füzelerin ele geçirilemeyecek kadar hızlı ilerlediği korkunç bir savaş çağının başlangıcı olarak kabul edilebilir mi, orasını siz okuyucularımıza bırakıyoruz.

ABD ordusunun özel araştırma bölümü olan DARPA, geliştiricilere kendilerinin "hava soluyan" hipersonik silah olarak adlandırdıkları mühimmat için çağrı yapıyor. Buna göre füzenin uçarken havayı alıp sıkıştırması ve bunu da kendisini hızlandırmak için kullanması gerekiyor.

Reuters'e göre mevzubahis silah, nükleer savaş başlıklarını ve ayrıca geleneksel taşıma yüklerini taşıyabilecek.

Raytheon’un Gelişmiş Füze Bölümü Başkan Yardımcısı Tom Bussing’in verdiği sunumdan anlaşıldığı kadarıyla, Raytheon tarafından oluşturulan ve 3 boyutlu baskı kullanılarak meydana getirilen Northrop motorunu içerisinde barındıran yeni füze hazır gibi.

Tom Bussing, Paris'te yaptığı konuşmada, "Yakın gelecekte bu özel silah sistemininin uçuş testlerini yapmayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/darpa-missile-nukes-sound
61
7
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
61
7
6
4
3