Yerli Otomobille İlgili Şaşırtan Açıklama: Şimdiden Satın Almak İsteyenler Var

162
85
18
9
5
Yerli otomobille ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, yerli otomobilin ilk gösteriminin aralık ayında yapılacağını ve vatandaşların daha şimdiden ön ödeme yaparak yerli otomobile sahip olan ilk kişilerden olmak istediklerini söyledi.

Türkiye uzun bir süredir yerli ve milli otomobil projesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar söylentilerin ötesine çok da geçemeyen ancak son dönemlerde iyiden iyiye dillendirilmeye başlayan yerli otomobilin ne zaman hazır olacağına net bir bilgi yok ancak son açıklamalara göre oklar, en az iki yılı gösteriyor.

  • Not: Türkiye'nin yerli otomobil macerası çok uzun bir süreç. Bu sürecin tamamını özetlemek şu an için çok da mümkün değil ancak detaylı bilgi almak isterseniz, sizi burada bulunan haberimize bekliyoruz.

Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalara göre Türkiye'nin yerli otomobili, hem otonom hem de elektrikli bir yapıya sahip olacak. Henüz aracın diğe özellikleriyle ilgili detaylı bir bilgi yok ancak "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu" (TOGG) Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş'ın açıklamaları, otomobille ilgili yeni bilgilere ışık tutuyor.

Karakaş'ın açıklamalarının en dikkat çekici yanı, yerli otomobilin ön gösterim tarihi geldiği zaman maket bir aracın değil, yürür haldeki yerli otomobilin birebir boyutlu halinin gösterileceğini söyledi. Yerli otomobilin ön gösterim tarihine de değinen Karakaş, aracın ilk kez aralık ayında görücüye çıkacağını açıkladı.

Yerli otomobilin tüm haklarının tamamen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'na ait olduğunu söyleyen Karakaş, aracın "C" segmentinde ve "SUV" tipinde bir otomobil olacağını söyledi. 

Çalışmaları süren yerli otomobille ilgili dikkat çekici çıkışlar yapan Karakaş; yerli otomobilin piyasaya sürülmesine iki yıldan biraz daha uzun bir sürenin olduğunu söyleyerek, vatandaşların daha şimdiden yerli otomobile çok büyük bir ilgi gösterdiklerini açıkladı. Karakaş, pek çok vatandaşın yerli otomobil için ön ödeme yapmak istediğini ve araca ulaşan ilk kişilerden olmak istediklerini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın geçmişteki sözlerini de hatırlatan Karakaş, yerli otomobilin 500 kilometre menzile sahip olan bir versiyonunun da olacağını ifade etti.

Bilindiği üzere yerli otomobil ilk kez bir prototip olarak üretilecek ve başarılı bir prototipin ardından fabrikadaki seri üretimine başlanacak. Yerli otomobilin üretileceği fabrikaya ilişkin de açıklamalarda bulunan Karakaş, fabrikanın nereye kurulacağının henüz belli olmadığını ancak bu konuyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü ve kısa bir süre sonra fabrikanın yerinin belli olacağını belirtti.

Ülkemiz, yerli otomobil konusunda ilk kez bu kadar yol almış ve işler iyiden iyiye ciddileşmiş gibi görünüyor. Peki sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Yerli otomobil almayı düşünür müsünüz? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.haberturk.com/yerli-otomobil-pazara-cikmadan-ilgi-gordu-2515613-ekonomi
162
85
18
9
5
Emoji İle Tepki Ver
162
85
18
9
5