ZTE, Yakında Dünyanın İlk Kamerası Ekran Altına Gömülü Telefonunu Duyuracak

18
8
4
2
1
Çinli teknoloji üreticisi ZTE, ekran altına gömülü kameraya sahip olan bir akıllı telefon geliştirdiğini açıkladı. Weibo üzerinden yapılan açıklamalara göre benzersiz bir özelliğe sahip olan bu akıllı telefon, çok kısa bir süre içerisinde tanıtılacak.

Akıllı telefon sektörü bir süredir, ekran altı ön kameraları konuşuyor. Pek çok kullanıcı için devrim niteliğinde bir yenilik olarak karşımıza çıkan bu teknoloji, akıllı telefon üreticileri tarafından ciddi anlamda önemseniyor. Şu ana dek böyle bir telefonla tanışma imkanı yakalayamadık ancak yapılan son açıklamalar, Çinli teknoloji üreticisi ZTE'nin ekran altı kameralı bir telefon geliştirdiğini ve bu telefonun kısa bir süre sonra gün yüzüne çıkacağını gözler önüne seriyor.

ZTE'nin üst düzey yöneticilerinden Ni Fei, Çin'in sosyal medyası Weibo üzerinden yaptığı açıklamalarla bombayı patlattı. Fei, dünyanın ilk ekran altı kameralı telefonunun çok yakında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Cihazın ismi ya da teknik özellikleri ile ilgili herhangi bir bilgi vermeyen Fei, inovasyonun hiçbir zaman sona ermeyeceğini söylemekle yetindi. 

  • Not: Ni Fei ismini, önceki haberlerimizde "Nubia Başkanı" olarak duymuş olabilirsiniz. Bu bağlamda Nubia'nın, ZTE'nin alt şirketi olduğunu hatırlatarak kafa karışıklıklarının önüne geçmiş olalım.

Akıllı telefon

​*Görsel temsilidir.

Ni Fei'nin açıklamalarına paralel olarak, Çin'den de yeni bir sızıntı geldi. Bir kaynak, ZTE'nin Çin Devlet Radyo Yönetmeliği'nde (SRRC) ortaya çıkan bir telefonunu paylaştı. Bu telefon, yetkili kurum tarafından onaylanmıştı ve "A2021" olarak kodlanmıştı. İşte bu akıllı telefonun Fei'nin bahsettiği ekran altına gömülü kameraya sahip olan cihaz olması bekleniyor.

ZTE, kısa bir süre önce yeni akıllı telefonu Axon 10 Pro 5G'yi duyurdu. Bu telefonun model kodu, "A2020" olarak karşımıza çıkmıştı. SRRC'de ortaya çıkan yeni telefonun A2021 olarak kodlanmasıysa, Fei'nin kastettiği akıllı telefonun Axon 20 (Pro) 5G olduğunu düşündürüyor. Ancak şu an bu konuyla ilgili bir şey söylemek için çok erken.

ZTE Axon 10 Pro 5G böyle görünüyordu

ZTE Axon 10 Pro 5G

Ekran teknolojileri üzerine çalışan Çinli Visionox, temmuz ayında yaptığı açıklamalarda alta gömülü kameralara sahip ekranların üretiminin başladığını doğrulamıştı. Görünüşe göre ZTE, dünyanın ilk ekran altına gömülü kameralı telefonunda Visionox teknolojilerini kullanacak. Çünkü başka bir şirket, en azından şu ana kadar bu tür bir teknolojinin varlığını doğrulamadı.

Geçtiğimiz dönemlerde farklı kaynaklardan yapılan açıklamalar; Huawei, Honor, OPPO, Vivo ve Xiaomi gibi teknoloji üreticilerinin ekran altına gömülü kameralar geliştirdiğini gösteriyordu. Ancak ne bu şirketler ne de farklı bir teknoloji üreticisi, bugüne dek bu tür bir akıllı telefonun varlığını doğrulamadı. Görünüşe göre ZTE, akıllı telefon sektörünün seyrini değiştirecek bir çalışma yürütüyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/08/12/word-first-under-display-camera-phone-zte-axon-20/
18
8
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
8
4
2
1