1 Milyar Dolar ile Tarihin En Büyük Bitcoin Transferi Gerçekleştirildi

42
7
6
5
5
Kim olduğuna dair bir bilgi bulunmayan bir kişi, 1 milyar dolarlık kripto para transferi gerçekleştirdi. Söz konusu transferin kim tarafından hangi amaçla gerçekleştirildiği ise henüz bilinmiyor.

Dünyanın en büyük kripto para transferi gerçekleştirildi. Bu transfer işleminde 1 milyar dolardan biraz daha büyük değere sahip bitcoin el değiştirdi. 

Tek bir işlemde el değiştiren 94.504 bitcoin şimdiye kadar yapılmış en büyük hacimli kripto para transferi oldu. Bu miktar, dünya üzerindeki tüm bitcoinlerin %0,5’ine eşit. Bitcoin yapısı yarı gizli olduğundan para transferini yapan hesap gözüküyor ama hesap sahibi bilinmiyor. Ayrıca bu para taşıma işleminin amacı da belirsizliğini koruyor. 

Bu denli büyük bir miktar, nakit paraya dönüştürülmesi durumunda kripto para piyasalarını ciddi anlamda sarsabilirdi. Böyle bir meblağın satışı, Bitcoin fiyatını bir anda 1000 dolar kadar aşağıya çekecek potansiyele sahip. Geçmişteki büyük satışlarda da bu duruma şahit olduk. 

bitcoin

Whealth Chain Capital’in CEO’su Philip Nunn, 2018 yılının başlarından bu yana piyasada balinaların ve vadeli alım satım yapanların ciddi bir manipülasyonunun ve baskısının yer aldığını söyledi. 

Şimdiye kadar bitcoin bazında daha büyük çaplı işlemler yapıldıysa da maddi değer anlamında bu kadar güçlü bir işlem hiç yapılmamıştı. 

Araştırmacılar, yaptıkları incelemelerde bu kripto paraların kökenini bulmaya çalıştı ancak bulamadı. Blok zinciri analisti TokenAnalyst ise paraların büyük kısmının Singapur merkezli bir grup olan Huobi Global’e ait olduğunu keşfetti. 

bitcoin transferi

Kaynak konusunda ise tartışmalar devam ediyor. Bazı kişiler sektöre erken giren birinin küçük birikimleri yaydığını söylerken bir diğer alternatif ise büyük bir firmanın, olası bir krize karşı önlem olarak bu yolu seçtiği yönünde. 

Bir diğer teoriye göre ise bitcoinde uzun vadeli işlem yapmayı sağlayan Bakkt, bu yeni adresi müşterilerinin kripto paralarını saklamak için kullanıyor. Milyar dolarlık işlemden hemen sonra Bakkt, kullanıcıları için dijital “depo” duyurusu yapmıştı. 

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/bitcoin-mystery-trade-cryptocurrency-market-transaction-blockchain-a9103611.html
42
7
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
42
7
6
5
5