Bir İnternet Sitesi, 90'lı Yılların En Popüler 2.500 MS-DOS Oyununu Yayınladı

28
9
4
4
3
90'lı yılların en popüler oyunları, MS-DOS formatında bulunuyordu. Bir internet sitesi, 2.500 MS-DOS oyununu bir araya getirerek bir arşiv oluşturdu. Oluşturulan bu arşiv, tüm oyunseverler tarafından kullanılabiliyor.

Video oyun sektörü her geçen gün biraz daha gelişiyor. Geliştiriciler, teknolojinin yeni nimetlerinden faydalanarak fazlasıyla kaliteli oyunlar piyasaya sürüyorlar ve bu oyunlar, özellikle de grafiksel olarak göz dolduruyor. Ancak elbette oyun sektörü bugünlere gelene dek bir hayli emek harcadı. Bundan yıllar önce oyunlar bırakın bu kalitede olmayı, bu oyun motorlarına bile sahip değillerdi.

Özellikle de Windows 95 ve Windows 98 kullanıcıları, MS-DOS oyunlarına biraz daha aşinadır. Hatta belki pek çok kişi bundan haberdar değildir ancak bugünün efsane oyun serilerinden olan Need for Speed'in ilk sürümü bile MS-DOS uyumluydu. Şimdi ise bir internet sitesi, tüm zamanların en popüler 2.500 MS-DOS oyununu bir araya getirdi ve kullanıcıların hizmetine sundu.

MS-DOS oyunları

2.500 MS-DOS oyunundan oluşan bu arşivi indirmeden önce bilmeniz gereken en önemli şey, bu oyunlardan özellikle grafiksel anlamda bir şey beklememeniz gerektiğidir. Çünkü bu oyunlar günümüzün çok gerisindeki teknolojilerin sunduğu imkanlar neticesinde geliştirilmişti. Dolayısıyla bu oyunları oynarken asıl amacınızın, geçmişi hatırlamak ve o retro oyunları görmek olduğunu unutmayın.

Bu oyun paketinin içerisinde 90'lı yılların en popüler MS-DOS oyunları bulunuyor. Örneğin; 3D Bomber, Zool, Alien Rampage, Vor Terra ve Spooky Kooky Monster Maker gibi oyunlar, bu kapsamlı arşivde bulunuyor. Arşivi oluşturan internet sitesi, bu paketin bugüne kadar hazırlanan en geniş MS-DOS oyun paketi olduğunu söylüyor. Dilerseniz şimdi de bu paketin içerisinde yer alan popüler bir oyundan bahsedelim.

Eğer 2.500 oyun bulunan bu paketi indirirseniz, karşılaşacağınız oyunlardan bir tanesi de 1992 yılında piyasaya sürülen "Alone the Dark" isimli bir oyun olacak. Bu oyunun benzerleri, günümüzde hala çokça tercih ediliyor çünkü bu oyun, şüpheli bir ölümü araştıran bir dedektifi konu ediniyor. Oyunda pek çok bulmaca bulunuyor ve bu bulmacalar çözüldükçe, cinayet biraz daha aydınlatılıyor. Arşivi indirip oyunu oynamanız halinde karşınızda şöyle bir içerik yer alacak;

Eğer sizler de bu paketi indirip geçmiş dönemlerin en popüler oyunlarına yakından bir göz atmak isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan oyun paketinden dilediğiniz bir oyunu seçmeniz ve dosyaların indirilmesini beklemeniz gerekiyor. Gerekli işlemler tamamladıktan sonra oyun, internet tarayıcınız üzerinden oynanabilir olacaktır.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/internet-archive-releases-2500-ms-dos-games-so-you-can-relive-the-90s/
28
9
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
28
9
4
4
3