2021 YKS Birincilerinin Hangi İllerden Çıktığı Açıklandı (Adana Şov Yaptı)

57
18
7
6
5
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter'dan yaptığı açıklamalarda YKS 2021'in birincilerinin hangi şehirlerden çıkıtğını açıkladı. Aygün'ün açıklamalarına göre 2021'in yıldızı olan şehrimiz, Adana'ydı. Konya ve İstanbul iki tane birinci çıkarırken Balıkesir ve Bursa da birer şampiyon çıkardı.

Sabah saatlerinde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) YKS 2021 sonuçlarını açıkladığından bahsetmiştik. Açıklanan sonuçlar, bazı gençlerin üzülmesine yol açarken bazılarının ise sevinmelerine yol açtı. Şimdi sizlere, YKS 2021 sonuçlarının en çok sevindirdiği öğrencilerinden, yani sınav birincilerinden bahsedeceğiz. 

Konuyla ilgili açıklamalar, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapıldı. Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Aygün, YKS 2021 birincilerinin hangi şehirlerden çıktığını açıkladı. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan, YKS 2021 birincilerinin hangi şehirlerden çıktığına yakından bakalım.

YKS 2021 birincilerinin bulundukları iller

YKS birincileri

Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamalara göre YKS 2021'in ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi'nin (TYT) birincisi, Adana'dan geldi. Ancak Adana, yalnızca TYT birincisini değil, Alan Yerleştirme Testleri'nin sayısal ve sözel bölümlerinde de birincilerini çıkardı. Eşit ağırlık bölümünün birincisi ise Konya'dan çıktı.

ÖSYM Başkanı, Yabancı Dil Testi'ne ilişkin de açıklamada bulundu. Bu açıklamalara göre Fransızca ve İngilizce sınavının birincileri İstanbul'dan, Rusça sınavının birincisi Bursa'dan, Almanca testinin birincisi Balıkesir'den, Arapça sınavının birincisi ise Konya'dan çıktı. Halis Aygün, sınavda birinci olmayı başaran adayları tebrik etti.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/egitim/yks-birincilerinin-illeri-belli-oldu/2316299
57
18
7
6
5
Emoji İle Tepki Ver
57
18
7
6
5