Bugatti, İbresi 500'ü Gösteren Yeni Canavarı Mistral'i Tanıttı: Fiyatını Öğrenince Dert Tasa Kalmıyor!

54
24
6
5
4
Otomobil üreticisi Bugatti, ikonik W16 motora sahip son modeli Mistral'i tanıttı. Moral bozucu bir fiyata ve 1.600 beygir gücüne sahip süper otomobil, meraklılarının ağzının suyunu akıtacak özellikleriyle dikkat çekti.

Volkswagen AG bünyesinde faaliyet gösteren Fransız otomobil devi Bugatti, her yıl otomobilseverlerin ağzının suyunu akıtan lüks spor otomobilleri ile karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda logosunu değiştiren dev şirket, şimdi de yeni süper otomobili Mistral’in tanıtımını gerçekleştirdi.

Şirketin ikonik W16 motoruna sahip son aracı olma unvanını taşıyacak olan roadster türündeki bu araç özellikleriyle dikkatleri üzerine topladı. Otomobilin fiyatı ise moralleri bozacak cinstendi. Gelin hep beraber tıpkı diğer şirketler gibi artık elektrikli otomobillere yönelmeye başlayan Bugatti’nin bir dönemini kapatacak araca yakından bir göz atalım.

Bugatti’ye göre1.600 beygire sahip araç, dünyanın en hızlı roadster’ı olacak

2005 yılında Veryon ile kullanılmaya başlayan W16 motoru, Mistral Roadster ile son kez karşımıza çıkacak. Tasarımıyla göz kamaştıran otomobil, üstü açık bir model olmasıyla dikkat çekiyor. 1.600 beygir gücüne sahip olan araç, 2019’da hız rekoru kıran Chiron Super Sport modelinin dört turboşarj içeren sekiz litrelik motoruyla aynı motoru bünyesinde bulunduruyor.

Bugatti, yedi vitesli çift kavramalı şanzımana ve dört tekerlekten çekişe sahip Mistral’in, dünyanın en hızlı roadster’ı olmasını istediğini belirtiyor. Aracın ön kısmında kıvrımlı cam görülürken, Bugatti otomobillerde karşılaştığımız ikonik ızgaranın üç boyutlu bir şekilde görülmesi için tasarlanması da dikkatlerden kaçmıyor.

Adını Fransa’da esen bir rüzgardan alan Mistral, 1930’lu yıllardaki Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid’den ilham alan siyah ve sarı renklere sahip. Arka kısımda ise X şeklindeki farlar görülürken şirketin buraya soğutma amacıyla havalandırma delikleri koyması göze çarpıyor.

İç tasarıma gelecek olursak şirketin, Mistral’in içini Chiron’a oldukça benzer şekilde tasarladığını belirtebiliriz. Yapılan küçük değişikliklerden birinin, Rembrandt Bugatti’nin ünlü dans eden fil motifini taşıyan ahşap parçaya sahip vites olduğu söylenebilir. Ayrıca Mistral ile ilk kez bir W16 Bugatti’de dokuma deriye sahip kapılar görüyoruz. Gösterge paneli, direksiyon gibi diğer detaylara bakıldığında ise Chiron’dan büyük bir fark görülmüyor.

Yalnızca 99 adet üretilecek aracın fiyatı 5 milyon dolar

Gelelim bu süper otomobilin fiyatına. Açıklamalara göre yalnızca 99 adet üretilecek ve 2024’te teslimatlarına başlanacak Mistral, 5 milyon dolar (90,5 milyon lira) gibi astronomik bir fiyata sahip olacak. Fiyat çok fazla olsa da Bugatti, aracın şimdiden tükendiğini söylüyor.

İşte Bugatti Mistral'den gelen diğer görseller

54
24
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
54
24
6
5
4