Türkiye'de Üretilecek 2024 Ford E-Transit Custom Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Hayran Kalacağınız Tasarımı

23
4
1
0
0
Ford, yıllardır çok satan ticari modeli Transit'in yeni versiyonunu tanıttı. Elektrikli motorla gelen ve E-Transit Custom olarak isimlendirilen araç, tek şarj ile 380 kilometre menzil sunacak. Ford'un yeni ticarisinin üretimi ise Türkiye'de yapılacak.

ABD merkezli otomobil devi Ford, 2024 model olarak lanse ettiği yeni elektrikli ticari aracı E-Transit Custom'ı tanıttı. Tasarımıyla da teknik özellikleriyle de baş döndürücü olan araç, gören herkesi kendine hayran bırakacak gibi duruyor. Peki bu ticarinin tasarımı nasıl ve hangi teknik detaylara sahip?

2024 model Ford E-Transit Custom, neredeyse tamamıyla yenilenmiş bir LED far tasarımı ve ön ızgara ile geliyor. Aracın yalnızca ön tarafı bile elektrikli olduğunu anlamaya yetecek detaylara sahip. Bu bağlamda; E-Transit Custom'ın şarj portunun da aracın ön kısmına yerleştirildiğini belirtmeden geçmeyelim. Arka tarafta ise en az öndekiler kadar şık görünen aydınlatmalar ve çift kapılı sistem bizleri karşılıyor.

Karşınızda Ford E-Transit Custom

Ford E-Transit Custom

Ford'un elektrikli ticari aracı, iç tasarımıyla da mest edecek gibi duruyor. Zira yeterince geniş bir yaşam alanı sunan iç kısımda, teknolojinin ön plana çıktığını görüyoruz. Bu bağlamda; tek parça olarak dizayn edilmiş olan gösterge ekranı ile bilgi-eğlence ekranı, Ford E-Transit Custom'da bizleri karşılayan ilk detay olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte; direksiyon simidinin ihtiyaç duyulması halinde tamamen yatay pozisyona yatırılabildiğini, bu alana yiyecek veya dizüstü bilgisayar gibi eşyalar koyulabileceğini söylemeden geçmeyelim.

Ford ticari

Bu arada; bu aracın modifikasyon şirketleri tarafından ele alınıp binek bir araç haline getirilebilecek opsiyona sahip olacağını belirtelim. Bununla ilgili konuşmak için erken olsa da aracın genel tasarımının oldukça şık olması, E-Transit Custom'ın VIP aracı olarak da kullanılabileceğini gözler önüne seriyor.

2024 Ford E-transit

Ford'un 2024 yılında piyasaya sürülecek yeni ticari aracı, yaklaşık 380 kilometrelik menzili ile tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaracak. ProPower Onboard isimli bir teknolojiyle donatılan araç, bu özelliği sayesinde DC hızlı şarj yeteneği de sunuyor olacak. Bu hızlı şarj desteği 125 kW'ye kadar çıkabiliyor ve bu da aracın yüzde 15'ten yüzde 80'e kadar şarj olma süresinin 41 dakika olacağı anlamına geliyor. 74 kWh'lık batarya, 11 kW şarjda ise 8 saat boyunca beklemek durumunda kalacak.

Ford E-Transit Custom ticari

Ford'un çok beğenilecek ticari aracı, 135 beygir gücüne denk olan 100 kilowattlık bir motorla veya 217 beygir gücüne denk olan 160 kilowattlık bir motorla tercih edilebilecek. Her iki motor seçeneği de 415 Nm tork değeri sunacak. Ford yetkililerine göre 2024 model E-Transit Custom, 1.100 kilogram taşıma, 2.000 kilogram çekme kapasitesine sahip olacak.

Ford

Ford E-Transit Custom'ın fiyatının ne olacağını bilemiyoruz. Ancak bunun yerine çok daha ilginizi çekecek bir bilgiye sahibiz. Ford, elektrik motoruna sahip olan ticari aracının üretimini Türkiye'de yapacak. Şirketin açıklamasına göre seri üretim süreci 2023'ün ikinci yarısı itibarıyla başlayacak. Bu da 2024 model elektrikli E-Transit Custom ile 2023'ün sonunda tanışacağımız anlamına geliyor.

Transit

2024 Ford E-Transit Custom için hazırlanan tanıtım videosu

Kaynak : https://www.carscoops.com/2022/05/2024-ford-e-transit-custom-debuts-as-an-electric-van-that-combines-a-futuristic-face-with-236-miles-of-range/
23
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
4
1
0
0