GÜNCELLEME: Kontrolden Çıkan 23 Tonluk Roket Parçası Dünya'ya Düştü!

22
19
2
1
0
GÜNCELLEME: Kontrolden Çıkan 23 Tonluk Roket Parçası Dünya'ya Düştü!
Çin'in Long March 5B roketine ait 23 tonluk parça, kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya düştü. Parça, neyse ki bir yerleşim yerine ulaşmadı.

Geçtiğimiz yıllar boyunca yeni nesil roketi Long March 5B ile Dünya’ya ufak tefek korku ve gerilimler yaşatan Çin, yeniden benzer bir haberle gündeme geldi. Çin’in kendi uzay istasyonunu kurmak için kullandığı Long March 5B roketine ait 23 tonluk bir parça, Dünya’ya düştü.

Söz konusu roket parçası, önceki olaylarda da olduğu gibi roketin fırlatılışından sonra gövdeden ayrılan çekirdek iticisi idi. İticinin Dünya’ya bu haftasonu düşeceği tahmin edilse de tam olarak nereye düşeceği son ana kadar tahmin edilemedi.

Roket parçası atmosfere giriş yaptı:

Long March 5B roketine ait parçanın TSİ 13.01 itibarıyla atmosfere giriş yaptığı açıklandı. ABD Uzay Komutanlığı, şu açıklamayı paylaştı:

"Çin Halk Cumhuriyeti Long March 5B roketinin güney-orta Pasifik Okyanusu üzerinden 4 Kasım'da atmosfere tekrar saat 04:01 MDT/10:01 UTC'de girdiğini doğrulayabiliriz."

Güncelleme: Roket parçası, Dünya'ya düştü:

Rokete ait parça, neyse ki hiçbir yerleşim yerine ulaşamadan düştü. Fakat roket parçasının nereye düştüğü henüz paylaşılmadı. Konu hakkında Çin'den ve roketi yakından takip eden ajans ve kurumlardan açıklama bekleniyor.

22
19
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
19
2
1
0