4K Çözünürlüklü İkinci Bir Ekranı Olan Dizüstü Bilgisayar: Asus Zenbook Pro Duo

43
7
3
2
2
Asus, dizüstü bilgisayarlara yeni bir soluk getirecek olan ZenBook Pro Duo'yu duyurdu. Computex etkinlikleri dahilinde duyurulan bu yeni model, 4K çözünürlük sunan ana ekranla aynı yatay çözünürlüğe sahip olan bir ikinci ekran ve klavyenin sağ tarafında bulunan bir üçüncü ekranla daha geliyor.

2019 yılı dizüstü bilgisayarlar için tek ekranların son bulacağı bir yıla dönüşeceğe benziyor. Asus'un Computex 2019 etkinliklerinde tanıtmış olduğu yeni bir dizüstü bilgisayar modeli, bugüne kadar üretilmiş olan dizüstü bilgisayarlardan bir hayli farklı. Asus'un yeni amiral gemisi dizüstü bilgisayarı olarak nitelendirilen ZenBook Pro Duo, iki ekranla birlikte bir tane de küçük bir dokunmatik ekrana sahip. Yani toplamda 3 farklı ekrana sahip olan bu dizüstü bilgisayar modeli, alışagelmiş modellerin çok ötesinde.

İşte Asus'un tanıttığı Asus ZenBook Pro Duo:

Bu dizüstü bilgisayarın ekran özelliklerini daha yakından incelemek gerekirse Asus ZenBook Pro Duo'nun zaten 4K çözünürlüklü bir ana ekranı bulunuyor. Bununla birlikte ZenBook Pro Duo'nun klavyenin hemen üst kısmında dizüstü bilgisayarın genişliğine sahip olan bir ekranı daha bulunuyor. Bu ekrana da 'ScreenPad Plus' ismi verilmiş durumda. Bu ekran ana ekranla aynı yatay çözünürlüğe sahip. Bunun yanı sıra bir de klavyenin sağ kısmında görülebilen küçük bir ekran daha bulunuyor. Bu küçük ekran da dokunmatik olarak tasarlandı ve bu kısım hesap makinesinin kolay bir şekilde kullanılabilmesini sağlıyor.

Asus ZenBook Pro Duo'nun ikinci ekranı, tıpkı bir ana ekran gibi kullanılabiliyor. Farklı uygulamalar çalıştırılabiliyor ve ekran bölünerek kullanıcının istediği şekilde ayarlanabiliyor. Tüm Windows programları ile uyumlu olarak tasarlanan bu ekran üzerinde kullanıcılar, Spotify ve Netflix gibi uygulamaları bu ekran üzerinden gösterebiliyorlar. 

Intel Core i9 işlemcinin kullanıldığı Asus ZenBook Pro Duo, NVIDIA GeForce RTX 2060 ekran kartı ile destekleniyor. Ayrıca bu dizüstü bilgisayar zarif yapısıyla hafif gibi görünse de ne yazık ki durum göründüğü gibi değil. Tüm bu özellikleriyle birlikte tanıtılan dizüstü bilgisayarın fiyatı konusunda bir açıklama yapılmadı ancak Asus bu modeli 2019'un son çeyreğinde piyasaya sürmeyi düşünüyor. Modelin fiyatının ne olacağı ise merak konusu.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/asus-zenbook-pro-duo-has-crazy-14-inch-second-screen-computex-2019/
43
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
43
7
3
2
2