7 Yaşında 7 Asteroit Keşfeden Dünyanın En Genç Astronomu ile Tanışın: Nicole Oliviera

17
11
4
3
2
Henüz 2 yaşındayken astronomiye ilgi duymaya başlayan Nicole Oliviera adındaki Brezilyalı genç kız, henüz yedi yaşında NASA'nın düzenlediği bilim programında 7 asteroit keşfetmeyi başardı.

Brezilya’nın Fortaleza kentinde yaşayan 7 yaşındaki Nicole Oliviera, tarihte bir ilke imza attı. Küçük yaşına rağmen astronomiye yoğun ilgi duyan küçük kız, NASA için 7 farklı asteroit keşfetti. 

7 yaşında olmasına karşın bilim dünyasına büyük katkılarda bulunan Nicole, NASA'nın düzenlediği Astereoit Avı adlı bilim programında yaptığı keşfi sayesinde "Dünyanın En Genç Astronomu" unvanına layık görüldü. 

Genç kız, keşfinden sonra birçok seminere davet edilmeye başladı

nicole oliviera

Genç kızın ailesinin anlattığına göre Nicole, henüz 2 yaşındayken annesinden bir yıldız istedi ve astronomiye olan ilgisi çok küçük yaşlarda başladı. Daha sonrasında NASA'nın düzenlediği Asteroid Hunt (Asteroit Avı) adlı bilim programına katılan genç kız, burada NASA için 7 farklı asteroit keşfetti.

Genç kız, bilim dünyası için son derece önem arz eden bu keşfin ardından 1. Uluslararası Astronomi ve Havacılık Semineri'ne davet edildi ve orada keşfi hakkında önemli konuşmalar yaptı. Nicole, aynı zamanda Brezilya Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu seminerde konuşmacı olması için de davet edildi.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/dunya/dunya-bu-cocugu-konusuyor-7-yasinda-7-kesif-41861233
17
11
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
17
11
4
3
2