ABD’nin Huawei Kararı, Apple’a Tarihinin En Büyük Sıkıntısını Yaşatabilir

140
31
12
11
11
Analistlere göre Çin, ABD'nin Huawei yaptırımlarına misilleme yapmak isterse Apple'ın toplam kârının %29'unu yok edebilir.

ABD merkezli çok uluslu bir yatırım bankası olan Goldman Sachs analistleri, ABD’nin Huawei’ye karşı uyguladığı yaptırımlardan en büyük zararı Apple’ın görebileceğini belirttiler. Analistlere göre Çin, ABD’nin Huawei yaptırımlarına karşı bir misilleme olarak Apple’a benzer bir yaptırımda bulunması halinde Apple, kârının %29’unu kaybetmiş olacak.

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin, Apple’ın toplam iPhone satışlarının %17’sini oluşturuyor. Dolayısı ile Apple’ın bu noktada çok ciddi bir kaybı bulunuyor. Daha da önemlisi Çin, iPhone üretimine de bir sınırlandırma getirebilir. Bu şartlarda Apple, hem Çin’de hem de tüm dünyada daha az iPhone satmak durumda kalacak.

Elbette ki Çin’de iPhone satışını yasaklamak, yerel halkın hoşuna gitmeyecek bir durum. Ayrıca iPhone üretimini azaltmak, bir istihdam sorununu beraberinde getirecektir. Yine de Çin, ABD’nin Huawei hamlesine karşılık olarak Apple’ı elindeki bir koz olarak kullanmak isteyebilir. Tabi bundan daha fazlası da mümkün.

Çin, ABD ürünlerinin üretimine de bir kısıtlama getirebilir. Bugün Amerikan şirketi olarak bildiğimiz pek çok teknoloji devi, üretimini Çin’de gerçekleştiriyor. Çin’in üretime kısıtlama getirmesi, şirketlerin ürün tedariğinde büyük sıkıntılar yaşamasına ve gelir kaybetmesine neden olacaktır.

Kaynak : https://beebom.com/china-could-hurt-apple-profits-by-29-if-it-fires-back-on-the-huawei-ban-goldman-sachs/
140
31
12
11
11
Emoji İle Tepki Ver
140
31
12
11
11