Son Bir Haftada Huawei'ye Sırt Çeviren Teknoloji Devlerinin Tam Listesi

146
35
28
10
6
Bu hafta, Huawei için fazlasıyla zor geçti. Zira birbirinden önemli pek çok teknoloji şirketi, Huawei ile ortaklıklarını askıya aldıklarını açıkladılar.

ABD hükümetinin Çinli mobil teknoloji şirketi Huawei’yi ticari kara listeye almasıyla birlikte Huawei için zorlu bir hafta başlamış oldu. Dünyanın önde gelen teknoloji devleti, hükümetin kara listeye almasıyla birlikte Huawei ile olan iş birliklerini bir bir sonlandırmaya başladılar.

ABD, Huawei’ye uyguladıkları sınırlandırmaların bir kısmını 90 gün kadar ertelediklerini açıklasa da bu durum, Huawei’nin ortaklıklarını kaybetmesine engel olmadı. Peki son bir hafta içinde Huawei hangi ortaklarını kaybetti. İşte yanıtı;

Google

Google, Huawei’nin kara listeye alınmasıyla birlikte ipleri koparan ilk şirket oldu. Google, Huawei’nin Android lisansını askıya alarak dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı hedefleyen şirketin işlerini bir hayli zorlaştırmış oldu. Huawei’nin hala Android AOSP kullanma hakkı bulunuyor fakat şirket muhtemelen yola kendi işletim sistemi ile devam edecek.

Microsoft

Huawei, dizüstü bilgisayar piyasasında da yavaş yavaş adından söz ettirmeye başlamıştı ki yasakla birlikte Windows 10 işletim sistemine de veda etmek durumunda kalıyor. Microsoft konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı ancak Huawei dizüstü bilgisayarların Microsoft Store’dan kaldırılması pek çok şeyi açıklıyor.

Qualcomm

Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden biri olan Qualcomm da Huawei ile iş birliğini askıya aldı. Huawei, özellikle orta ve üst segmentteki akıllı telefonlarında kendi işlemcilerini kullandığından bu kaybın Huawei’yi derinden etkilemeyeceğini söyleyebiliriz.

Intel

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Huawei, dizüstü bilgisayar piyasasında yeni yeni yükseliyordu. Microsoft ile birlikte Intel de Huawei’ye sırt çevirdi. Bu gelişmenin ardından Huawei’nin yeni nesil dizüstü bilgisayarlarında hangi işlemcileri kullanacağı merak ediliyor.

ARM

Dünyanın en ünlü işlemci tasarımcılarından olan ARM de yayınladığı bildiri ile Huawei ile olan ortaklıklarını sonlandırdıklarını, Huawei’yi herhangi bir ürün tedariği gerçekleştirilmeyeceğini ve yeni anlaşma yapılmayacağını bildirdi.

Vodafone

İngiltere merkezli mobil operatör Vodafone, 3 Temmuz’da lansmanını gerçekleştirmeyi planladığı 5G destekli cihazlar arasından Huawei cihazları kaldırdı. Şirket, gerekçe olarak ‘Huawei’nin 5G telefonlarında almaya başladığımız ön siparişleri durduruyoruz. Bu durumu gözden geçireceğiz.’ açıklamasını yaptı.

Çeşitli nedenlerle Huawei ortaklığını askıya alan şirketlerin sıralı tam listesini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.haberturk.com/huaweiye-kimler-sirtini-dondu-sirali-tam-liste-2473537-teknoloji
146
35
28
10
6
Emoji İle Tepki Ver
146
35
28
10
6