ABD Ticaret Bakanlığı‘ndan “Sony mi Yazdırdı Bunu” Dedirten Açıklama: Microsoft, Activision’ı Alamasın Diye Dava Açacak!

20
9
2
1
0
ABD Ticaret Bakanlığı, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasına 'engel olacağını' resmen duyurdu. Bakanlık, konu hakkında şikâyet dilekçesi sunarken, paylaştığı duyurudaki bazı ifadeler fazlasıyla dikkat çekiciydi.

Microsoft, bu yılın başında oyun dünyasını sarsan bir adım atarak Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın alacağını duyurmuştu. Söz konusu satın alım, Sony’den tepki çekmeye devam ederken aynı zamanda pek çok ülkenin de onayını halen bekliyor.

Microsoft, satın alım için özellikle ABD ve AB’nin onayını beklerken, bugün ABD’den çarpıcı bir açıklama geldi. ABD Ticaret Bakanlığı, internet sitesinde paylaştığı açıklamasında satın alımı engelleyeceğini duyurdu.

“Ticaret Bakanlığı, Microsoft’un Activison Blizzard’ı satın almasını engellemek istiyor”

microsoft activision

Doğrudan yukarıdaki başlıkla paylaşılan açıklamada Bakanlık, satın alım hakkında gerekli mercilere şikâyet sunduğunu paylaştı. Bu şikâyetin gerekçesi ise Microsoft’un satın alımla birlikte büyük bir rekabet üstünlüğüne sahip olacağı olarak paylaşıldı.

Avrupa’ya verilen taahhütlere uyulmadığı öne sürüldü:

Bakanlık, Microsoft’un Starfield ve Redfall gibi yapımları Xbox ve PC’ye özel yapması nedeniyle AB’ye verdiği taahhütlere uymadığını öne sürdü. Bakanlığa göre Microsoft, rekabet kurumlarına oyunları rakip konsollara çıkarmamazlık yapmayacağı konusunda taahhüt vermişti.

Microsoft’a da olası bir suçlama yapıldı: Activision oyunlarının kalitesini düşürebilir (??)

Açıklamada yer alan bu ifadelerse oldukça dikkat çekiciydi. Bakanlık, adeta Sony'nin avukatlığını yaparak Microsoft’un satın alımının gerçekleşmesi durumunda oluşabilecek olayları şöyle aktardı:

“Activision'ın gişe rekorları kıran serileri üzerinde kontrole sahip olan Microsoft, Activision'ın fiyatlandırmasını manipüle ederek, Activision'ın rakip konsollarda ve oyun hizmetlerinde oyun kalitesini veya oyuncu deneyimini düşürerek, Activision'ın içeriğine erişimin şartlarını ve zamanlamasını değiştirerek veya tamamen rakiplerden gelen içerikleri engelleyerek, rekabete zarar vermenin hem araçlarına hem de gerekçesine sahip olacaktır.”

Bakanlık, Komisyon’da 3’e 1 oyla verilmesi kararlaştırılan şikâyet dilekçesinin yakında kamuya açık bir şekilde paylaşılacağını ifade etti. Bu açıklamaların arka planını da şikâyet yayınlandığında öğrenebileceğiz.

Kaynak : https://www.ftc.gov/news-events/news/press-releases/2022/12/ftc-seeks-block-microsoft-corps-acquisition-activision-blizzard-inc
20
9
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
9
2
1
0