ABD'li Senatör İsyan Etti: Kripto Para Teknolojisinin Nasıl Çalıştığı Hala Anlaşılamadı

24
2
1
1
1
ABD hükümetinin üzerinde çalıştığı ve kripto paraları da ilgilendiren yasa tasarısını değerlendiren senatör Ron Wyden, bu tasarının doğru olmadığını ifade ederek karşı çıktı. Wyden'a göre tasarı, internet kullanımını kısıtlamaktan başka bir şey değil.

Dünya genelindeki hemen her ülke, bir süredir kripto para birimlerine kafayı takmış durumda. Hükümetlerin çok büyük bir bölümü, kripto para alım satımlarını kısıtlamak ve mevcut düzenin bir şekilde devam etmesini istiyor. Ancak ABD'li senatör Ron Wyden, bu meseleye şiddetle karşı çıkan isimlerin başında geliyor. ABD'de hazırlanan ve kripto paraları vergilendiren bir yasa tasarısıyla ilgili konuşan Wyden, yapılanların doğru olmadığını düşünüyor.

Senatör Ron Wyden'ın Twitter'da yaptığı açıklamalara göre ABD halkı, kripto para kazançları üzerinden vergi vermek istemiyor. Devletse bunun aksi yönünde hareket ediyor. Bunun çok önemli ve mutlaka çözülmesi gereken bir husus olduğunu söyleyen senatör, oluşturulan yasa tasarısının ise söz konusu meseleyi çözmeye odaklanmadığını belirtiyor. 

"Kripto para teknolojisinin nasıl çalıştığı hala anlaşılmadı"

Kripto para

Wyden tarafından yapılan açıklamalara göre oluşturulan taslak yasa, yalnızca internet kullanımını kısıtlamaya çalışıyor. Wyden, böylesi bir taslağın kripto para birimlerinin nasıl çalıştığına dair teknolojinin hala anlaşılamamış olduğunu gösterdiğini ifade ediyor. Ancak ABD hükümeti, teknolojiden ziyade vergi gelirini ön planda tutuyor gibi görünüyor.

ABD hükümetinin henüz taslak aşamasında olan yasa tasarısı, kripto paralarla yapılan tüm işlemlerin raporlanması gerektiğine dem vuruyor. Devlet, bu raporlamadan sonra da hangi vatandaşının ne kadar kripto para harcadığı ya da aldığını belirleyerek, vatandaşını vergilendirmek istiyor. Sektör kaynakları, bu kripto para yasasının ölü olarak doğduğunu ancak yürürlüğe girmesi durumda ABD hükümetinin 28 milyar dolar vergi toplayabileceğini ifade ediyorlar...

Kaynak : https://uzmancoin.com/abdli-senatorden-kripto-para-kanun-taslagina-itiraz-teknolojiyi-hala-anlamadilar/
24
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
2
1
1
1