Acayip Bir Ekosisteme Sahip Avustralya’da Yaşayan 11 Tuhaf Deniz Canlısı

30
3
2
2
1
Bilim insanları, gezegenin bir köşesinde bağımsız bir kıta ülkesi olan Avustralya’nın (Okyanusya) gizemini bir türlü çözemiyorlar. Ülkede yaşayan canlılar, alışılmadık boyut ve görünümleriyle korku salıyor. Peki daha önce hiç Avustralya sularında yaşayan canlıları gördünüz mü?

Kardeş ülkemiz Azerbaycan’daki “ecayib heyvanlara benziyirsen” sözü, sanıyoruz ki Avustralya seyahati sırasında hiç umulmadık deneyimler yaşayan bir grup Azerbaycan Türkü dostumuzun, dönüş yolunda yaşadıkları küçük bir tartışmada ortaya çıktı. Avustralya’daki tuhaf canlıları başka türlü tanımlayamayız. 

Bu kıtada yaşayan canlıların hepsi; karada, denizde ve havada birbirinden garip fiziksel görünüme sahip. Hatta kendi coğrafyanızdaki en ürkütücü canlı bile Avustralya’da yaşadığınız takdirde size kedi gibi gelebilir. Daha önce Avustralya’daki garip kara hayvanlarının da içeriğini paylaşmıştık. Şimdi biraz derinlere gidiyoruz.  

1. Dumbo Octopus (Grimpoteuthis):

Derin su ahtapotlarının (Dumbo Octopus) boyu 20 ila 170 santimetre arasında değişebilir.

2. Yılanyıldızı:

Bu tuhaf canlının görüntüsü biraz ürkütmeye yetiyor. Aslında bir tür derisi dikenli hayvan grubu üyesi olan bu canlının avlanma ritüelini aşağıdaki görüntülerde izleyebilirsiniz:

3. Deniz örümceği:

Örümceklerden korkup su altında yaşamaya karar verseniz de kurtuluşunuz yok. Üstelik 1000'i aşkın türü var. Aşağıdaki videda bazılarını görebilirsiniz:

4. Suratsız balık:

Bir ağzı, burnu ve çenesi olmayan bir balık türüdür. Çok zor yakalanır, çünkü çok derin sularda yaşar. Gözlerinin olmamasının nedeni, derin sularda ihtiyaç duymamasıdır.

5. Mercanlar (Anthozoa)

Pek ürkütücü görünmüyor olabilir, ancak su altında canınızı ciddi derece yakacak sokmalar gerçekleştiriyor.

6. Derin deniz kertenkele balığı:

Görünümünden muhtemelen ürkeceğiniz bir diğer canlı türü de budur, ancak panik yapmayın. Avustralya sahillerinde denize girerseniz, bu canlıyı görme ihtimaliniz yok. Kendisi 1000 metre derinlikte yaşıyor.

7. Blobfish:

Komik görünümü ile ünlü olsa da, aslında Avustralya'da endemik bir tür olduğu için çok değerli. Şimdiler nesli tükenmekte olan bir tür.

8. Tripodfish:

Bu balığa neden tripod-fish dendiğini anlamak için aşağıdaki videoyu izlemenizde fayda var.

9. Tespih böceği (Isopoda):

Bu yaratıklar yakında gezegeni ele geçirebilirler. Tesbih böceğinin hem suda hem de karada 10 bin 500'den fazla türü var. Bazıları çok büyük, bazıları gözle zor görülüyor.

10. Viperfish:

Çok küçük boyutlarına rağmen çok korkutucu görünen türlerden. Vücutları, birbirlerini okyanusun derinliklerinde bulmalarına yardımcı olan parlayan desenlerle kaplıdır.

Kaynak : https://brightside.me/wonder-animals/scientists-show-us-11-scary-creatures-living-in-australia-548510/
30
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
3
2
2
1