Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na Ulaşmasının Ardından Konuşmasını Yaptı [VİDEO]

23
3
2
0
0
Alper Gezeravcı'nın dahil olduğu Dragon ekibi, yolculuğun son aşamasına ulaşmayı başardı.

İçinde Alper Gezeravcı, Michael Lopez-Alegria, Marcus Wandt ve Walter Villadei’nin bulunduğu Axiom-3 kapsülü, ISS’e (Uluslararası Uzay İstasyonu’na) geçtiğimiz gün fırlatılmıştı. Çeşitli uzay görevlerini gerçekleştirecek olan ekip; çeşitli güncellemeler ve hassas kontroller eşliğinde istasyona bağlandı.

Canlı yayında gelen bilgilendirmeler eşliğinde gerçekleşen kenetlenmede planlı bağlantı kopmaları yaşanmış olsa da ekip, kazasız bir şekilde istasyona ulaşmayı başardı. Bağlanma sürecini canlı yayın yoluyla gördüğümüz Dragon kapsülüne gelin birlikte bakalım.

GÜNCELLEME: Alper Gezeravcı'nın konuşması:

"Türkiye Cumhuriyetini kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızI sağlayan devletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal Göklerdedir."

İşte ISS ile Ax-3’ün bağlandığı an:

Alper Gezeravcı

Kenetlenme kısmı tamamlandı ve ISS ile Ax-3 aracı arasındaki bağlantı, sağlam bir şekilde gerçekleştirildi. İki araç arasındaki kapakların açılmasının ardından ISS astronotları, Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 ekibini karşıladı.

Ax-3

Bu süreçte hizalamada problem olmaması adına ISS ekibinin egzersiz gibi hareketler yapmamasının söylendiği biliniyor.

23
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
3
2
0
0