AMD Yine NVIDIA'ya Rakip Oluyor: Mikrofonunuzda Ses Netliği Arşa Çıkacak

19
1
1
0
0
NVIDIA'nın RTX Voice sistemine rakip olacak yeni AMD özelliği tanıtıldı. Yeni özellik sayesinde sadece oyuncular değil, internet üzerinden iletişim kuran herkes çok daha berrak şekilde ses iletebilecek.

Günümüzde artık her oyunda sesli iletişim kuruyoruz. Bazı oyunlar doğrudan oyun içinde sesli iletişimi mümkün kılan özelliklere bile sahip. Haliyle sesin daha kompakt ve daha berrak olması oyuncuların deneyimlerinin önemli bir parçası haline geliyor. AMD ve NVIDIA da bu durumun farkında. 

AMD, ekran kartlarının gücünü de kullanan AMD Noise Suppression teknolojisini tanıttı. Bu özellik sayesinde oyunlarda sesiniz karşı tarafa çok daha net gidecek. Ayrıca bu teknoloji yalnızca oyunlarda değil, hemen her alanda kullanılabilecek. 

Arkaplan seslerine son

kulaklık

AMD Noise Suppression teknolojisi, aktif hale getirildiğinde arkaplan seslerini etkisiz hale getiriyor. Yani diyelim ki bulunduğunuz ortamda klima çalışıyor ya da kulaklık yerine hoparlör kullanıyorsunuz. Klimadan ve hoparlörden gelen sesler, yapay zeka yardımıyla filtreleniyor. Böylece sesiniz çok daha net şekilde karşıya ulaştırılabiliyor.

Yeni sistem NVIDIA RTX Voice özelliğine rakip olarak görülüyor. Genelde oyuncuların kullandığı Ryzen 5000+ CPU veya Radeon RX 6000+ GPU ile ilişkili olsa da, bu özellik sadece oyun içi iletişim ile sınırlı değil. Zoom, Teams, Discord gibi platformlarda da bu ses netleştirme özelliği kullanılabiliyor.

Ayrıca Adrenalin 22.7.1 güncellemesi ile birlikte AMD, OpenGL sürücülerini de geliştirdi. AMD'ye göre Minecraft gibi oyunlarda bazı RX 6000 kartların performansı yüzde 90 artış gösterdi. 

Kaynak : https://www.pcworld.com/article/821108/amd-driver-can-make-your-microphone-sound-better.html
19
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
1
1
0
0