Apple'dan Qualcomm'a Dudak Uçuklatan Dava Anlaşma Ücreti

29
13
5
1
0
Apple'ın geçtiğimiz günlerde Qualcomm ile yaptığı ve iPhone'lara 5G teknolojilerini getirecek olan anlaşma yapılmıştı. İkilinin arasında süren davalar ise resmi olarak sonlandı.

Qualcomm ile Apple arasında yaşanan çekişmeli dava sürecinde sona gelindi. Davaların karşılıklı olarak geri çekildiği duyurulmuştu. Davaların çekilmesine paralel olarak iki dev şirket yeni bir anlaşmayla karşımıza çıkmış, bu anlaşmaya göre Qualcomm yeni nesil iPhone telefonlara 5G modemler üretecekti. Hatta bu anlaşmanın duyurulmasının hemen sonrasından Intel yaptığı açıklamayla 5G modemlerin üretiminin durdurulduğunu ilan etmişti. Yaşanan tüm bu gelişmelerin altında yatan sebebin Apple tarafından Qualcomm'a ödenen rekor ücret olduğu rapor edildi.

 

Yaşanan patent krizinden sonra, Apple'ın Qualcomm'a davaları çekmesi karşılında, 5 ila 6 milyar dolar arasında ücret verilmiş olabileceği ortaya çıktı. İsviçre'de bulunan UBS finans şirketinin ortaya çıkartmış olduğu rapora göre Apple'ın, her iPhone başına 8-9 dolar vermiş olabileceği ifade edildi. Apple'ın bu hamlesinin yeni nesil iPhoneler'da 5G olmamasının şirkete büyük zarar verebileceği düşünülerek yapılmış olabileceği üzerinde duruluyor. Konuyla ilgili şirketlerden herhangi bir açıklama şu an itibarıyla gelmedi.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/apple-qualcomm-case-usd-6-billion-settlement-report-2025612
29
13
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
13
5
1
0