Apple, iPhone 11 Çalışmaları İçin MacBook'u Geri Plana mı Attı?

14
5
4
2
0
Geçtiğimiz günlerde iPhone 11 serisinin lansmanını gerçekleştiren Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, tüm mesaisini iPhone 11'e harcamakla eleştiriliyor. Lansman sonrası istediği olumlu tepkiyi göremeyen şirketin MacBook'ları ihmal etmesi, büyük kayıplara yol açabilir.

Teknoloji dünyasının merakla beklediği iPhone 11 lansmanını geride bırakan Apple, bazı otoritelere göre bilgisayar serisi MacBook'a olan inancını yavaş yavaş yitiriyor. Akıllı telefonların daha ulaşılabilir olmasından dolayı daha yoğun bir kitleye hitap etmek isteyen şirket, son lansmanında Macbook'lardan hiç bahsetmedi. Teknoloji devinin bu davranışı, MacBook'lar hakkında yeni gelişmeler bekleyen teknoloji meraklılarını da üzdü.

Apple'ın kuruluş yıllarına dönecek olursak şirketin bir bilgisayar ile piyasaya giriş yaptığını, dolayısıyla aslında bir bilgisayar üreticisi olduğunu söyleyebiliriz ancak son gelişmeler, Apple'ın artık bir bilgisayar üreticisinden çok bir akıllı telefon üreticisi hâline geldiği şeklinde yorumlanıyor. İş hayatında birçok alanda temel araç olarak kullanılan Mac'ler ve MacBook'lara artık eskisi kadar önem verilmiyor gibi görünüyor.

'Kamera üreticisi olmak isteyen bir akıllı telefon üreticisi':

iphone 11 pro kamera

Apple'ın son lansmanı hakkında birçok eleştirmenden görüş gelse de Techradar yazarlarından Matt Hanson, Apple için oldukça ilginç olan "kamera üreticisi olmak isteyen bir akıllı telefon üreticisi" yakıştırmasını kullandı. Sosyal medyada da dalga konusu olan yeni kamera tasarımı; şirketin artık kameralara odaklandığının önemli bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.

Tabii lansmanın oldukça uzun bir parçasının kameraya ayrılması da Hanson'ın eleştirilerini doğrulayan bir detay diyebiliriz. iPhone 11'ler için "birkaç telefon görüşmesi yapabilen kameralar" ifadesini kullanan Hanson, Apple'ın Mac'leri ve MacBook'ları geri plana atmasına anlam veremediğini dile getiriyor.

'MacBook Air ve MacBook Pro'nun yeni modelleri çıkmasına rağmen Apple, bilgisayar tarafını ihmal ediyor':

macbook air

MacBook Air ve MacBook Pro'nun yeni modelleri çıktı ve Apple bu alana hâlâ önem veriyor diyebilirsiniz ancak son modellerde görüldüğü üzere çok büyük değişikliklerle karşılaşmadık. iPhone lansmanında da insanların en büyük eleştirilerinden biri olan "Çok büyük bir yenilik yok" ifadesini Mac'ler ve MacBook'lar için kullanabiliriz. 

Devrimsel nitelikte sayılabilecek yeniliklere sahip bir MacBook Pro söylentileri, teknoloji dünyasını heyecanlandırmıştı ancak lansmanda buna dair en ufak bir ipucu olmaması, bu iddiaların da asılsız olduğu anlamına geliyor. 

Windows kullanan bilgisayarlar, tasarım anlamında MacBook'ları yakalıyor:

dell laptop

İnce ve şık tasarımıyla öne çıkan MacBook'lar, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarların da tasarım anlamında iyileşmesiyle geri planda kalabilir. Apple'ın özellikle iş dünyasındaki pazarını koruması için yenilikçi hamlelerle Mac ve MacBook'ları yeniden ele alması gerekiyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/apple-is-neglecting-the-macbook-in-favor-of-the-iphone-11-and-that-could-cost-it-dearly
14
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
5
4
2
0