Apple, Mac Pro'ları Artık Çin'de Üretmeyecek

24
7
5
2
1
Apple, son yıllarda üretimi iyiden iyiye Çin'e doğru kayan Mac Pro'ların artık Çin'de üretilmeyeceğini açıkladı. Bunun yerine şirket, üretimleri ABD sınırları içinde yer alan Teksas'ta sürdüreceğini ve bu yöntemle yerli tedarikçileri destekleyeceğini açıkladı.

Apple, yaptığı duyuruya göre bu yılın başlarında rendeye benzetilen tasarımıyla tanıttığı Mac Pro’ları artık Çin’de üretmeyecek. Pazartesi günü yapılan açıklama, haziran ayında Apple’ın WWDC etkinliğinde tanıttığı yeni nesil Mac Pro üretimlerinin Çin yerine eski üretim yeri olan Austin, Teksas’ta devam edeceğini gösteriyor. Bu açıklamayla birlikte "Apple, Çin’den kademeli olarak çekilecek” dedikoduları da doğrulanmış oldu.

Yeni Mac Pro, ABD'deki müşterilere dağıtım yapmak için pek çok farklı Amerikan şirketi tarafından tasarlanan, geliştirilen ve üretilen bileşenler bir araya getirilerek üretilecek. Bu sayede yerli üreticiye de destek verilmiş olunacak.

Teksas'ta gerçekleştirilecek üretim, ülke ekonomisini de destekleyecek:

Mac Pro 2019

ABD'deki tedarikçilerden alınacak bileşenler arasındaysa ABD’de üretilmeyen ürünler de yer alıyor. Uzun vadede ne olacağı bilinmiyor fakat kısa vadede Apple, şart olan bileşenlerin ithalatını yapabilecek. Ayrıca firma, Amerikan üretimi yeni bileşenlerin eski Mac Pro bileşenlerinden 2,5 kat daha değerli olduğunu da belirtti.

Apple CEO’su Tim Cook ise bu konudaki görüşlerini “Mac Pro, Apple’ın şimdiye kadarki en güçlü bilgisayarı ve Austin’de üretmekten gurur duyuyoruz. Yönetime, bu fırsatı sağlayan destekleri için teşekkür ediyoruz” sözleriyle belirtti ve durumu şu sözlerle özetledi: “Amerikan inovasyonunun gücüne derinden inanıyoruz. Bu nedenle her Apple ürününün ABD'de tasarlanıp geliştirildiğini, 36 eyaletten alınan parçalarla ABD tedarikçilerinin destekleneceğini ve burada büyümeye devam edeceğimizi açıklıyoruz."

Üretimin Çin’den Teksas’a kaydırılmasıyla Apple, 2023 yılına kadar ABD ekonomisine 350 milyar dolar yatırım yapma taahhüdünü yerine getirme yolunda da önemli bir adım attığını açıkladı. Şirket, bu kapsamda sadece geçen yıl 36 eyaletteki üretim yerleri olmak üzere ülke genelinde 9.000'den fazla yerli tedarikçiye 60 milyar doların üzerinde para harcadığını da belirtmeden geçmiyor.

Kaynak : https://www.idownloadblog.com/2019/09/23/new-mac-pro-texas-built/
24
7
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
7
5
2
1