Apple Watch'ın 'Düşme Algılama' Özelliği, Yaşlı Bir Adamın Hayatını Kurtardı

114
36
12
7
7
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte son dönemde "hayat kurtaran teknolojik ürün" haberlerinin sayısı artmış durumda. Bu seferki haber, Apple'ın popüler giyilebilir ürünlerinden Apple Watch ile alakalı. Apple Watch Series 4'te kullanıma sunulan düşme algılama özelliği, yaşlı bir adamın hayatını kurtardı.

Giyilebilir teknolojik ürünlerin hayatımıza katkısı, her geçen gün daha da artıyor. Apple, Xiaomi, Samsung ve Huawei gibi firmaların bu alanda ürettiği ürünler, giderek daha fazla fonksiyon kazanıyor ve hayatlarımızı kolaylaştırmasının yanı sıra bizleri kurtarabiliyor. Daha önce de bazı teknolojik cihazların hayat kurtardığına şahit olmuştuk ancak bu seferki durum biraz farklı.

Bildiğiniz gibi Apple Watch Series 4 ile sunulan düşme algılama özelliği, hayat kurtarıcı bir özellik olarak nitelendirilmişti. Apple'ın yeni nesil akıllı saatlerinde de bulunacak bu özellik, tıpkı nitelendirildiği gibi bir hayat kurtardı. Yaşanan olay, Gabe Burdett isimli bir kişinin sosyal medya paylaşımıyla ortaya çıktı.

Yaşlı adam, dağ bisikletinden düştü:

Gabe Burdett ve babası Bob Burdett, geçtiğimiz hafta sonu dağ bisikleti sürmek için plan yapmış ve ortak bir buluşma saati belirlemişlerdi. Bob Burdett, buluşma yerine erken geldi ve oğlunu beklemeden önce bisiklet sürmeye başladı ancak dengesini kaybeden yaşlı adam bir anda kendini yerde buldu.

Düşme algılama özelliğine sahip bir Apple Watch'ı bulunan Bob, oğluna giden otomatik kısa mesajdan sonra kurtarıldı. 65 yaşın altı kullanıcılarda varsayılan olarak kapalı olan bu özellik, hayat kurtarma potansiyelini bir kez daha gösterdi. 

Olay sonrasında açıklamalarda bulunan Gabe Burdett, Apple Watch olmasaydı durumun çok daha kötü olabileceğini söyledi ve Apple Watch sahiplerine kesinlikle bu özelliği aktif etme tavsiyesinde bulundu. Apple'ın son dönemde bu tarz özelliklerine yenilerini eklemesi, kullanıcılar tarafından da beğeniyle karşılanıyor. Teknoloji devinin bu hamlelerinin satışlara yansıyıp yansımayacağını önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/09/21/apple-watch-fall-detection-mountain-biker/
114
36
12
7
7
Emoji İle Tepki Ver
114
36
12
7
7