Bu Sefer Apple Güldü: Apple, Qualcomm'a Yalnızca 31 Milyon Dolar Ödeyecek

39
5
3
2
2
Apple ile Qualcomm arasında mahkemede süren yasal savaşların sonuçları yavaş yavaş açıklanmaya başlandı.

Geçtiğimiz gün, Apple ile Qualcomm arasındaki Kaliforniya’da görülen davalardan bir tanesinde hakim kararını açıklamış ve Qualcomm’un Apple’a yaklaşık olarak 1 milyar dolar ödemesi gerektiğine karar vermişti.

İki şirket arasında San Diego’da görülen davada da karar açıklandı. Reuters’ın haberine göre San Diego jürisi, Apple’ın Qualcomm’a 1 milyar dolar yerine yalnızca 31 milyon dolar ödemesine karar verdi. Miktara Apple’ın iPhone’da kullandığı lisansız Qualcomm bileşenlerine göre karar verildi ve satılan iPhone başına miktar 1,41 dolar olarak belirlendi.

İki şirketin arasındaki çözülen bu iki dava haricinde birçok dava daha bulunuyor. Önümüzdeki ay San Diego’da başlayacak olan duruşmanın değeri milyarlarca dolarlık telif ücretlerini barındırıyor.

26 Mart’ta International Trade Comission’ın (Uluslararası Ticaret Komisyonu) önemli bir karar daha vermesi bekleniyor. Aslında ITC hakimi, Apple’ın Qualcomm’un patentlerini ihlal ettiğine karar vermişti ve bu da Qualcomm bileşenlerinin ABD’de yasaklanması kararına ters düşüyordu. Ancak komisyon, kararın yeniden gözden geçirilmesi için tekrar çağırıldı. Burada da kararın önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Jury-awards-Qualcomm-31-million-dollars-in-patent-infringement-case_id114577
39
5
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
39
5
3
2
2