Apple Watch'un Hayat Kurtardığı Birbirinden Farklı 3 Olay

61
13
10
2
1
Medya ve teknoloji sitesi CNET, Apple Watch'un hayatını kurtardığı birbirinden farklı kişilerin hikâyelerini derledi. Hikâyede yer alan kişilerin her biri, Apple Watch taktıkları için şanslı hissettiklerini, durumlarının çok daha kötü sonuçlanabileceğini söylüyor.

Giyilebilir teknolojik ürünlerin hayatımıza katkısı, her geçen gün daha da artıyor. Apple, Xiaomi, Huawei ve Samsung gibi sektörün önde gelen isimlerinin bu alanda ürettiği cihazlar, hayatlarımızı kolaylaştırmanın yanında hayat da kurtarabiliyor. Bunun örneklerini daha önceleri birçok kez duymuş, özellikle Apple Watch'un birçok kez hayat kurtardığına dair haberlere şahit olmuştuk.

Amerikan medya ve teknoloji sitesi CNET de "Apple Watch'um Hayatımı Kurtardı" başlığıyla, birbirinden farklı kişilerin Apple Watch'la olan hikâyelerini derledi. Gelin, insanların Apple'ın oldukça popüler olan akıllı saati Apple Watch'un hayatlarını nasıl kurtardığına dair anlattığı bu hikayelere daha yakından göz atalım.

'Doktorlardan duyuncaya kadar durumumum ne kadar ciddi olduğunu fark etmedim'

Yaklaşık bir yıl önce Pomona, Kansas'ta yaşayan Heather Hendershot, Apple Watch'un yüksek kalp hızı bildirim sisteminin bir parçası olarak dakikada 120 kalp atışı bildirimi aldı. Bildirimler, hiçbir belirti olmamasına rağmen gece boyunca devam etti. O sırada saatin yanlış sonuçlar verdiğini, kalbinin o kadar hızlı atmadığını düşündüğünü söyleyen Hendershot, ertesi gün doktora gittiğinde kendisine hipertiroidizm tanısı konduğunu, doktorlar yoğun bakım ünitesinde konuşurken duyana kadar durumun ne kadar ciddi olduğunun farkına varmadığını belirtiyor.

'Kalp krizi geçirmeye yakın olduğum söylendi'

Eylül 2019'da gerçekleşen diğer hikâyede Orlando, Florida'dan Jason Saucier, kendini rahatsız hissetmeye başlamasından birkaç hafta sonra Apple Watch'un olası kalp problemleri hakkında uyarılar vermeye başladığını söylüyor. Saati her takışında bu uyarıyı aldığını belirten Saucier, o sabah işe gittiğinde arkadaşlarının ona çok soluk göründüğünü söylemesinden sonra bir acil servisi arayıp yardım istedi.

Acil servise varır varmaz ekibin üstüne geldiğini ve kalp krizi geçirmeye yakın olduğunu belirten adam, taburcu edildikten sonraki bir hafta boyunca aynı bildirimi almaya devam etti ancak bu kez görmezden gelmek yerine doğrudan acil servise gitti. Sonuç olarak hastanedeki beş günün ardından, yeni kalp ilaçlarıyla birlikte taburcu edildi.

Apple Watch, bir anne ve bebeğinin hayatını kurtardı

Bir başka hikâyede yağmurlu bir cuma gecesi Kacie Anderson, arka koltukta oturan 9 aylık oğlu Parker ile birlikte eve gidiyordu. Bir anlık dalgınlıkla karşıdan gelen aracı fark edemeyip kaza yapan genç kadın, o anları şöyle anlatıyor: "Aklıma gelen ilk şey 'Parker iyi mi?' oldu. Onun çığlık attığını duyabiliyordum. Arabadan sızan gaz kokusunu alabiliyordum ama hiç göremedim."

Daha sonrasında yardım istemek için telefonuna uzandığını ancak kaza anında her şeyin etrafa saçıldığını belirten Anderson, telefonu ararken elinin bir anda bileğine çarptığını ve Apple Watch'unu taktığını hatırladığını ve "Siri, 911'i ara" dediğini söylüyor. Daha sonrasında ambulans olay yerine geldi ve kadınla çocuğu hastaneye kaldırıldı. Genç kadın, kendisini ve oğlunun hayatını kurtaran otomobil kazasında Apple Watch kullandığı için çok şanslı hissettiğini de sözlerine ekliyor.

Elbette ki bu tarz olaylar sadece Apple Watch için değil pek çok akıllı saat için geçerli. Giyilebilir teknolojiler geliştikçe acil durumlarda daha işlevsel olabiliyorlar.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/20/07/26/apple-watch-continues-to-help-save-lives-in-a-variety-of-ways
61
13
10
2
1
Emoji İle Tepki Ver
61
13
10
2
1