Apple Watch, Jet Ski Kazası Geçiren Gencin Hayatını Kurtardı

60
12
8
2
1
Giyilebilir teknoloji ürünleri, günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasında kendisine yer ediniyor. Apple'ın giyilebilir teknoloji ürünü Apple Watch ise hayat kurtarmaya devam ediyor.

Ani gelişen durumlarda acil yardım numaraları dâhi unutulabiliyor ve olumsuz sonuç doğuran olaylar yaşanabiliyor. Acil yardım gerektiğinde kullanıcılarının bu yardıma en kolay şekilde ulaşabilmesine olanak tanıyan Apple, bu özelliği hem iPhone akıllı telefonlarında hem de Apple Watch akıllı saatlerinde bulunduruyor.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın akıllı saatleri Apple Watch, aynı iPhone'larda da olduğu gibi ACİL SOS özelliğine sahip. Bu özellik kullanıldığında hem acil yardım servisleri aranıyor hem de daha önce seçilen kişilere (örnek olarak anne ve baba) acil yardım servislerinin arandığını ve anlık konumu içeren bir mesaj (SMS) gönderiliyor.

ABD'nin en büyük gölü olan Michigan Gölü'nde jet ski süren Chicago'lu Phillip Esho, büyük bir dalgayla karşılaşınca jet skisi alabora oldu. Esho ile beraber cep telefonu da suyun içerisine düştü ve gözden kayboldu.

Etrafındaki teknelerde bulunan kişilerin yardım çağırdığı hâlde kendisini görmediğini ve duymadığını söyleyen Esho, dalgaların kendisini suyun dibine doğru ittiğini belirtti.

Panik yapmadan karar veren Esho, derhal kolunda takılı bulunan Apple Watch'un ACİL SOS modunu aktifleştirdi. Telefon bağlantısının kurulup kurulmadığından emin olamayan Esho, sadece birkaç dakika sonra üzerinde Chicago Polisi'ne ait bir helikopterin ve etrafında sahil güvenlik botlarının belirdiğini aktardı.

Apple Watch sahibi olmasaydı ne kadar kötü şeylerin yaşanabileceğini hayal bile edemeyen Phillip Esho, hayatını Apple Watch'a borçlu olduğunu söylüyor. Phillip Esho'nun yaşadıkları ile beraber Apple Watch, bir kişinin daha hayatını kurtarmış oldu.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/07/14/apple-watch-emergency-sos-drowning/
60
12
8
2
1
Emoji İle Tepki Ver
60
12
8
2
1