Arkeologlar, Çocuk Kafatasından Yapılan Başlıklarla Gömülmüş Bebekler Buldu

22
9
1
0
0
Arkeologlar, binlerce yıl öncesine ait bir mezarda kafatasından başlıklar takılarak gömülmüş bebekler buldu. Araştırmacılar geleneğin arkasındaki nedenleri araştırmaya devam ediyor.

Ekvador'daki arkeologlar, yaklaşık 2.000 yıl önce gömülmüş bebek kalıntıları ortaya çıkardılar. Ancak araştırma sonucu keşfedilen bulgular, araştırmacıları bambaşka bir nedenden dolayı şaşırttı. Bebekler, diğer büyük çocukların kafataslarından yapılan başlıklarla gömülmüştü.

Keşifler, Latin American Antiquity dergisinde yayınlanan yeni bir makaleye konu oldu. Sara Juengst liderliğinde bölgeyi inceleyen ekip, arkeoloji tarihinde ilk kez karşılaştıkları bulguları ve nadir rastlanan geleneğin arkasındaki amacı açıklamakta zorlandı. Eski mezarlıkta toplam 11 beden bulundu.

Kalıntıların çoğu normal görünüyordu ancak gömülen 2 bebek, diğer büyük çocukların "kafa kubbeleri" giydirilerek gömülmüştü. Araştırmacılar, kafatası başlıklarının bebeklere gömülürken giydirildiğine inanıyor, ancak nedenine dair net bir fikirleri yok.

kafatası bebek başlıkları

Arkeologlar, bu tuhaf geleneğin arkasındaki sebebin ne olduğuna dair sadece tahminler yürütebiliyor ve araştırmanın yazarları bazı ilginç teoriler öne sürüyorlar. En olası teoriye göre başlıklar, önlerindeki hayatı yaşama şansı bulamayan bebeklerin ruhlarını korumak için kullanıldı.

Bilim insanları, mezardaki insanların ölüm nedenlerini belirleyemediklerini açıkladı. Ayrıca bebeklerin yanı sıra, kafatasları başlık olarak kullanılan çocukların ölüm nedenlerinden de aynı şekilde emin değiller. 

Ritüeller ve gömme gelenekleri, kültürden kültüre çarpıcı şekilde değişiyor ve 2.100 yıl öncesine baktığımızda, bir insanın ölümünden sonra yürütülen gelenekler, bize inanılmaz derecede tuhaf gelebiliyor. Bebeklere kafatasından yapılan başlıklar giydiren gelenek sisteminin amaçları belirsiz olsa da arkeologlar, olasılıkları araştırmaya devam ediyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/11/18/science-news-archaeology-skull-helmets/
22
9
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
9
1
0
0