Spotify, Instagram'daki Müzik Paylaşma Özelliğini Facebook'a Getirdi

5
5
1
0
0
Spotify’da dinlediğimiz şarkıyı, beğendiğimiz albümü veya yaptığımız çalma listesini Instagram Hikayeler'de paylaşabiliyor ve insanların görmesini sağlayabiliyoruz. Bu paylaşma işlevi, bugün Facebook’a da geldi. Spotify’da dinlediğimiz şarkıyı bundan böyle Facebook Hikayeler'de paylaşabileceğiz.

Spotify, 15 saniyelik şarkı önizlemelerini içeren yeni bir Facebook Hikayeler entegrasyonu ile arkadaşlarınızla (veya bir sanatçıysanız hayranlarınızla) müzik paylaşmanın yeni bir yolunu duyurdu. Dinleyiciler, ayrıca isteğe bağlı olarak daha fazla bilgi almak için Spotify uygulamasına yönlendirilmek üzere hikayedeki “Spotify'da Oynat” düğmesine tıklayabilir.

Bu özellik, büyük ölçüde sanatçılar ve ekipleri göz önünde bulundurularak tasarlandı çünkü onlara yeni müziklerini Facebook’un sosyal ağında tanıtmak için başka bir yol sunuyor. Müzisyenler ve plak şirketleri, günümüzde genellikle Instagram, Twitter, WhatsApp ve başka yerler de dâhil olmak üzere içeriklerini sosyal medyada yayınlamak için Spotify uygulamasının paylaşım özelliğini kullanıyor.

Hem Facebook hem Spotify kazanacak:

Geçen yıl Spotify, albümleri, parçaları ve çalma listeleri de dâhil olmak üzere Instagram Hikayeler ile müzik paylaşma özelliğini duyurmuştu. Bu özelliğin Instagram'da kullanılmasından bu yana paylaşım özelliği, hem Spotify hem de Instagram için karşılıklı olarak faydalı oldu çünkü kullanıcıların hikayelerini daha ilgi çekici hâle getirdi ve aynı zamanda daha fazla müzik keşfi için Spotify uygulamasına kullanıcıları yönlendirdi.

15 saniyelik klipleri Facebook Hikayeleri ile paylaşmak için Spotify uygulamasından “Paylaş” düğmesine basacak ve Facebook'u hedef olarak seçeceksiniz. Hikayenizi normalde hikaye düzenleme araçlarını kullanarak yaptığınız gibi özelleştirebilir ve hikayenizi profilinize gönderebilirsiniz. Takipçileriniz, 15 saniyelik şarkı duyacak ve daha fazla bilgi almak adına Spotify'a gitmek için hikayedeki bağlantıya dokunabilecekler.

Bu şarkı önizlemeleri, yalnızca hikaye ile tek bir parça paylaştığınızda çalışacak. Spotify’dan albüm, çalma listesi veya bir sanatçı profili sayfası gibi diğer içerikleri paylaşmayı seçerseniz söz konusu içeriğe tıklayabilecek ancak herhangi bir önizleme duyamayacaksınız.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/08/30/you-can-now-share-music-from-spotify-to-facebook-stories/
5
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
5
1
0
0