6
3
2
2
0

Bilgisayar denince akla gelen ilk isimlerden biri olan ASUS, dizüstü bilgisayar kavramına farklı bir boyut katan çift ekranlı dizüstü oyuncu bilgisayarı ROG Zephyrus Duo'yu geçtiğimiz dönemlerde tanıtmıştı.

Normal ekrana ek olarak alt tarafında ikinci bir ekran sunan ROG Zephyrus Duo, özellikle tasarım gibi işlerle uğraşanlar için büyük bir kolaylık sunuyor. Dilerseniz gelin, alışılmışın dışında bir tasarıma sahip olan bu bilgisayarın neler sunduğuna daha yakından göz atalım.

ROG Zephyrus Duo neler sunuyor?

ASUS ROG Zephyrus Duo

Öncelikle üst taraftaki ekrandan başlamak gerekirse 15,6 inç büyüklüğündeki bu ekran, iki farklı moda sahip. Bu noktada ekranı dilerseniz 4K çözünürlük 60 Hz yenilemeye ayarlayarak profesyonel düzeyde içerik oluşturabilir, dilerseniz de FHD (1080p) çözünürlük 300 Hz / 3 ms'e çekerek rekabetçi bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Alt taraftaki ikinci ekrana geçecek olursak burada 3840 x 1100 piksel çözünürlük, 60 Hz yenileme hızına sahip bir ekran bizleri karşılıyor. Bilgisayarın kapağı açıldığında 13 derecelik bir konuma gelen ekran, böylece kullanıcılara oyun oynarken ya da profesyonel çalışmalarda ihtiyaç duydukları ikinci ekran deneyimini zahmetsiz bir şekilde sunuyor.

Donanım tarafından da kısaca bahsetmek gerekirse gücünü 10. Nesil Intel i9-10980HK işlemciden alan çift ekranlı dizüstü, grafik tarafında ise NVIDIA GeForce RTX 2080 Super ekran kartını kullanıyor. Ayrıca 32 GB'a kadar DDR4 3.200 MHz RAM, 2 TB'a kadar RAID 0 Gen3 x4 RAID 0 SSD ve 90 Wh'lik bir batarya da bilgisayarın bileşenleri arasında yer alıyor.

ASUS ROG Zephyrus Duo

Yazımızı noktalamadan önce yukarıda belirtilen bu özelliklerin farklı yapılandırma seçeneklerine göre değişiklik gösterebileceğini belirtelim. ASUS ROG Zephyrus Duo hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için hemen yukarıdan videomuzu izleyebilir, bunun gibi daha fazla içeriğe ulaşmak için sitemizi ve YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz.

6
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
2
0