İlk İzlenimlere Göre Battlefield 2042'deki Tornadolar, Oyun Deneyimini Berbat Ediyor

35
4
4
2
1
Son 2 oyunu geçmiş zamanları konu alan Battlefield serisi, 2042 oyunuyla ekim ayında karşımıza çıkacak. Oyunu beklerken Battlefield alanında sunduğu bilgilerle büyük çoğunluğun güvenini kazanmış olan Tom Henderson, oyundaki yeniliklerden dinamik havanın, oyun deneyimini kötü etkilediğini söyledi.

Çıktıkları dönemde önemli dünya savaşlarını konu alan kaliteli oyun boşluğunu doldurmayı başaran Battlefield 1 ve Battlefield 5 oyunları, Call of Duty serisinin World War 2 oyununu geride bırakmış ve büyük çoğunluğun beğenisini kazanmıştı. Şimdiyse Battlefield 2042, serinin sevenlerini dünya savaşlarından alıp bir ton yenilikle geleceğe götürüyor.

Battlefield 2042’de bulunan birçok yenilik oyuncuları heyecanlandırmış durumda. Dinamik hava bunların en önde gelenlerinden. Fragmanda oldukça etkileyici görüntülere sahne olsa da oyun deneyimini nasıl etkileyeceği merak konusu olan bu yenilik hakkında yeni açıklamalar geldi. Bilgilere göre dinamik havayla birlikte gelen tornadolar, klasik Battlefield deneyimini kötü etkiliyor.

Tornadolar çok tekrar ediyor:

Battlefield 2042

Geri bildirimi yapan kişi, Battlefield alanında sunduğu bilgilerle oyuncu kitlesinin güvenini kazanmış olan Tom Henderson. Yaptığı paylaşımda Henderson, bahsettiği durumun, oyunu erken deneyimleme şansına erişmiş olan birden fazla kişiden geldiğini söylüyor.

Henderson, oyundaki tornadoların bir süreliğine oldukça havalı göründüklerini fakat sık sık tekrara binerek klasik Battlefield deneyimini kötü etkilediklerini söylüyor. Buna ek olarak, bu durumun tornadoların ortaya çıkma sürelerinin ayarlandığı spawn rate’ten kaynaklandığını, dolayısıyla da oyunun son haliyle çıkacağı ekim ayına kadar düzeltilebileceğini söylüyor.

Tornadolar dışında oyunda, oyuncunun görüşünü önemli ölçüde azaltan kum fırtınalarının da olduğunu görmüştük. Bu doğa olayları sık sık meydana gelirse Henderson’ın da söylediği gibi deneyimi kötü etkileyebilir. Battlefield 2042, 22 Ekim 2021 tarihinde son haliyle karşımıza çıkacak. Bakalım DICE, Battlefield 2042 ile istediği başarıyı elde edebilecek mi.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/battlefield-2042-tornadoes-ruin-the-experience-according-to-leaker
35
4
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
35
4
4
2
1