Bill Gates'ten Elon Musk'a: Bilmediği Konularda Konuşmasın

68
28
9
8
4
Microsoft Kurucusu Bill Gates, CNN'e verdiği röportajda Elon Musk'ı eleştirdi. Musk'ın kendi işlerinde iyi olduğunu ifade eden Gates, aşılarla ilgilenmediğini bu yüzden de bu tür konularda konuşmaktan kaçınması gerektiğini söyledi. Musk'tan Gates'e, şu an için herhangi bir cevap gelmedi.

Dünya genelindeki her birey, uzunca bir süredir koronavirüs salgını ile ilgili konuşuyor. İnsanlar, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan ve pandemi haline gelen salgınla ilgili olarak kimi zaman uzmanlardan duydukları, kimi zaman da kulaktan dolma bilgileri birbirlerine aktarıyorlar. Bu durum, sıradan insanlar tarafından gerçekleştirildiğinde sorun olmuyor ancak tanınmış isimlerin pandemiyle ilgili açıklamaları, bazı kesimler tarafından eleştirilebiliyor.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu olan Elon Musk'ı hepimiz tanıyoruz. Renkli kişiliğiyle bildiğimiz Musk, kimi zaman başarıları ya da skandallarıyla kimi zaman da yaptığı açıklamalarla gündem olmayı başarıyor. Ancak açık konuşmak gerekirse Musk, kimi zaman yersiz açıklamalarda da bulunuyor. İşte Elon Musk'ın koronavirüs pandemisiyle ilgili yaptığı açıklamalar, bu kez de Microsoft Kurucusu Bill Gates tarafından sert bir dille eleştirildi.

Bill Gates ve Elon Musk

Bill Gates, koronavirüs pandemisini önemseyen isimlerden bir tanesi. Hatta Gates, insanlığın bu pandemiden kurtulabilmesi için Microsoft'taki görevini de bıraktı ve şu sıralar, koronavirüsle ilgili yapılan çalışmalarla ilgileniyor. Her ne kadar bazı kesimler, koronavirüsü Bill Gates'in bir planı olarak görüyor olsa da Gates, bu iddiaları kesin bir dille reddediyor. CNN'e verdiği bir röportajda konuşan Gates ise lafı Musk'a getirerek sert açıklamalar yaptı.

"Bilmediğin şeylere karışma"

Elon Musk, pandemi sürecinin başından beri koronavirüsü pek de ti'ye almıyor. Hatta pandeminin başlarında konuyla ilgili açıklamalar yapan Musk, konunun çok ciddiye alındığını ve anlamsız bir endişenin olduğunu söylemişti. Musk, başka bir açıklamasında ise çocukların COVID-19'a karşı doğuştan bağışıklığının olduğunu söyleyerek bir efsanenin yayılmasına neden olmuştu. İşte Elon Musk'ın bu tür açıklamaları, Bill Gates'i çileden çıkarmış gibi görünüyor.

Bill Gates

Bill Gates, CNN'e verdiği röportajda Elon Musk'ın gerçekten de çok kaliteli elektrik motorlu araçlar ürettiğini, ayrıca uzaya gönderdiği roketlerin de iyi çalıştığını söyledi. Ancak Musk'ın aşılarla ilgilenmediğini dile getiren Gates, yaptığı açıklamaların çirkin olduğunu ve dahil olmadığı konularda daha fazla konuşmamasını umduğunu ifade etti. Yani Gates, Elon Musk'a üstü kapalı bir şekilde "Bilmediğin şeyler hakkında konuşma." demişti.

Gates'in açıklamalarının ardından gözler, Elon Musk'a döndü. Çünkü Musk, sivri dilli biriydi ve karşısındaki kim olursa olsun cevabını veriyordu. Ancak Elon Musk, şu an için Gates'e karşı bir cevap vermedi. Görünüşe göre önümüzdeki günlerde, Elon Musk ile Bill Gates arasında yeni bir polemik konusu patlak vermiş olacak.

Kaynak : https://www.inc.com/geoffrey-james/bill-gates-just-told-elon-musk-to-shut-up-already.html
68
28
9
8
4
Emoji İle Tepki Ver
68
28
9
8
4