Bill Gates: ChatGPT Benzeri Araçlar, Çocuklara Okuma Yazma Öğretip, Özel Ders Verecek

4
2
1
1
0
Bill Gates, yapay zeka teknolojileriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gates'e göre yapay zeka, önümüzdeki yıllarda öğrencilere okuma yazma öğretip, özel ders verebilecek.

Son dönemlerde haberlerimize sık sık konu olan yapay zeka teknolojileri, hayatımızın hemen her bölümüne entegre olmuş durumda. Öyle ki bugün yapay zeka teknolojileri ile resim çizmek veya metinler yazmak bile mümkün. Ancak görünen o ki yapay zeka, çok daha ilerisi için hazırlanıyor. Microsoft'un kurucu ortaklarından Bill Gates'in yaptığı açıklamalar, fazlasıyla dikkat çekici.

ABD'de gerçekleştirilen bir etkinlikte açılış konuşması yapan Bill Gates, “Yapay zeka, herhangi bir insanın yapabileceği kadar iyi bir öğretmen olmak için bu yeteneğe ulaşacak." şeklinde önemli bir çıkış yaptı. Konuşmasının devamında bu sözlerini ayrıntılayan Gates, günümüzde kullanılan ChatGPT gibi yapay zeka botlarının "inanılmaz bir akıcılığa" sahip olduğunu, bunun öğrencilerin işine de yarayacağını söyledi. Gates'e göre yapay zeka, bir gün çocuklara okuma yazma öğretebilecek kapasiteye ulaşacak.

18 ay içinde gerçekleşebilir

Bill Gates

Bill Gates'in açıklamalarına göre yapay zeka araçları, 18 ay içerisinde okuma ve yazma öğretebilecek kapasiteye ulaşacaklar. Ancak yapay zekanın gücü bundan ibaret olmayacak. İş insanı, bundan sonraki aşamada ise matematik öğretmek için yapay zeka kullanılacağını belirtti. 2 yıl gibi bir süreden bahseden Gates, matematiksel hesapların her zaman karmaşık olduğunu, yapay zeka araçlarının bunun için özel olarak eğitilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Özel ders verecek!

yapay zeka

Bill Gates, yapay zekanın üçüncü aşamada özel ders verebilecek hale geleceğini ifade ediyor. Üstelik bu özel ders bireysel değil, sınıf genişliğindeki öğrenci kitlesi için olacak. Ancak bunlar için hala uzun yıllar olduğunu belirtelim. İlerleyen yıllar, yapay zekanın hünerlerini sergilemesi noktasında belirleyici olacak.

Kaynak : https://www.cnbc.com/2023/04/22/bill-gates-ai-chatbots-will-teach-kids-how-to-read-within-18-months.html
4
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
1
0