Dünyanın En Büyük Kripto Para Borsası Binance, Avrupa'da Vadeli İşlemleri Yasaklıyor

13
6
2
1
0
Kripto para borsası Binance, Avrupa'daki düzenleyicilerin baskısına daha fazla dayanamadı. Aldığı bir karar ile Avrupa genelinde vadeli ve türev işlemleri durdurduğunu açıklayan Binance, bu kararın Almanya, İtalya ve Hollanda'da bugün itibarıyla geçerli olacağını söyledi.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Avrupa'yı etkileyen bir karar aldığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, vadeli ve türev işlemlere kısıtlama getirildiği ifade edildi. Alınan karar önce üç ülkede, ardından da tüm Avrupa'da aşama aşama uygulanacak. Kararın Türkiye'de geçerli olup olmayacağı şimdilik net değil.

Binance'ın böyle bir karar almasının altında yatan temel neden, dünya genelinde baskı altına alınmaya çalışılıyor oluşu. Ülkeler bir bir Binance ile ilgili açıklamalarda bulunarak, dünyanın en büyük kripto para borsasına gözdağı vermeye çalışıyorlardı. Aldığı kararla ilgili yaptığı açıklamalarda bu konuya da değinen Binance, düzenleyicilerle olan görüşmelerine bağlılıklarını göstermek için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Vadeli hesaplar açılamayacak

Binance

Binance tarafından yapılan açıklamalara göre vadeli ve türev işlemlere getirilen kısıtlama, bugün itibarıyla Almanya, Hollanda ve İtalya'da geçerli olacak. Daha sonra da Avrupa'daki diğer ülkelere aşama aşama yayılacak. Belirtilen bölgelerdeki kullanıcıların vadeli hesap açamayacaklarını ifade eden Binance yetkilileri, açık hesaplardaki işlemlerin de 90 gün içerisinde kapatılması gerektiğini açıkladı.

Binance'ın konuyla ilgili açıklamaları, kripto para piyasalarını da doğrudan etkiledi. Açıklamanın yapıldığı saatlerde 40 bin dolara merdiven dayayan Bitcoin, açıklamanın etkisiyle 38 bin 400 dolara kadar geriledi. Şu sıralar biraz daha toparlanmış durumda olan Bitcoin, saat 14:40 itibarıyla 38 bin 900 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Kaynak : https://cointelegraph.com/news/binance-to-shut-down-crypto-derivatives-trading-in-europe
13
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
6
2
1
0