Bir Mühendis, Neden Her Zaman Büyük Pizza Alınması Gerektiğini Açıkladı

119
35
11
10
4
Genel olarak daha çok pizzamız olması daha güzel bir şeydir. Bir mühendis ise neden her zaman daha büyük boy pizza söylememiz gerektiğini matematiksel olarak açıkladı. Genel olarak büyük pizza, daha avantajlı bir seçenek oluyor.

Pizza, İtalya’dan çıkıp bütün dünyaya yayılmıştır. Ülkemizde de özellikle Ninja Kaplumbağalar çizgi filminden sonra bir anda pizza zincirleri türemişti. 

Bu güzel ve lezzetli yiyecek, pek çok başka gıda ürünü gibi farklı boylarda servis ediliyor. Bir mühendise göre pizza alırken daha büyük boyu tercih etmek, hemen daha mantıklı. 

Mühendisin mantığı ise oldukça basit. Pizzalar yuvarlaktır. Dairenin alanı, yarıçapının karesine göre artar. Yani 18 cm’lik pizza, 36 cm’lik pizzanın yarısı değil 4’te 1’i kadardır. Konuyla ilgili olarak Planet Money adlı bloga Quoctrung Bui, bu durumu açıklarken "Geçen yıl bir mühendisle birlikte öğle yemeği için pizza yemeye gittik. Mühendis bana çok fazla aç olmadığını ama yine de 20 santimetrelik küçük boy yerine, 30 santimetrelik orta boyu sipariş edeceğini çünkü orta boyun aslında küçüğün iki katı büyüklükte olduğunu, fiyat farkının ise çok daha az olduğunu söyledi.” ifadelerini kullandı. 

Pizza çok gelirse paket yaptırabilirsiniz

pizza

Pizzacıya gittiniz ve daha makul olduğu için en büyük boy pizza söylediniz. Büyük ihtimalle pizza size fazla gelecektir. Hesabı paylaşacağınız bir arkadaşınız varsa ortak pizza söyleyerek faturayı ikiye bölebilirsiniz. Yoksa da her zaman için pizzanızın kalan kısmını paket yaptırarak yanınıza alabilirsiniz. Daha sonra isteğinize bağlı olarak ısıtarak ya da ısıtmadan pizzanızı yiyebilirsiniz. 

Tabii ki bu durum sizin damak zevkinize de bağlı. Isıtılmış ya da beklemiş pizza sevmiyorsanız küçük boy pizzalardan da tercih edebilirsiniz. Matematiksel olarak ise daha büyük pizza daha avantajlı.

Kaynak : https://lifehacker.com/an-engineer-explains-why-you-should-always-order-the-la-1532897984
119
35
11
10
4
Emoji İle Tepki Ver
119
35
11
10
4