Bir YouTuber, Fortnite'ta Yanlışlıkla 26 Bin Dolar Kazandı

91
19
10
7
6
Bir YouTuber, isim benzerliğinin neden olduğu bir hata sonucu Fortnite'ın İçerik Üreticilerini Destekleme programından 1 saat içinde 26 bin dolar kazandı.

Epic Games, İçerik Üreticilerini Destekleme programı kapsamında sosyal kanallardaki içerik üreticilerine kişisel bir kod sağlıyor. Tüm Fortnite oyuncuları bu kodla oyun mağazasında kozmetik veya diğer öğelerde her satın alım yaptıklarında, içerik üreticisini belirli bir yüzdede destekliyorlar. Ancak ortaya çıkan yanlış anlaşılma, bir YouTuber'ın sadece 1 saat içinde 26.000 $ kazanmasına neden oldu.

Fortnite Chapter 2'nin şanslı içerik yaratıcısı Sway oldu. Gerçek şu ki, içerik üreticisinin kod ismi FaZe Clan'ın (Fortnite’ın rekabetçi eSport ekibi) bir parçası olan Sway'e çok benziyor. YouTuber Sway'in ismi FaZe Clan'ın yıldızına benzediği için bağışlar hatalı gitti. Yanlış anlama YouTuber Sway'in kodunu ünlü FaZe Clan üyesinden önce almasından kaynaklanıyordu.

sway faze clan

İçerik üreticisi de Fortnite yıldızı Sway, FaZe'e katıldığından beri kod programından daha fazla kazanmaya başladığını belirtti. Yani basit bir isim benzerliği, YouTuber'ın başka birinin ismi üzerinden gelirlerini artırmasına neden oldu.

Epic'in İçerik Üreticilerini Destekleme programı, Epic Games mağazasında alışveriş yapan oyuncuların, içerik üreticisinin kodunu kullanarak bağış yapmalarına olanak sağlıyor. Epic Game kodla birlikte harcanan her 10.000 V-Papel için üreticiye 5 dolar veriyor.

Kaynak : https://sparkchronicles.com/fortnite-youtuber-earns-26000-with-support-a-creator-but-its-a-mistake/
91
19
10
7
6
Emoji İle Tepki Ver
91
19
10
7
6