Bitcoin'de Yaşanan Krizin Geride Bıraktığı Tahribat Ortaya Çıktı: Bitcoin Devleri Milyarlarca Dolarlık Zarar Açıkladı!

22
2
1
1
0
ABD’nin halka açık en büyük üç Bitcoin madencilik şirketi olarak kabul edilen Core Scientific, Marathon Digital Holdings ve Riot Blockchain, kripto piyasasında yaşanan sıkıntılardan sonra ikinci çeyrekte 1,5 milyar dolara yakın zarar etti.

Kripto para borsasında yaşanan düşüşler biraz olsun tersine dönmeye başlamış olsa bile, yaşanan büyük düşüşten sonra şirketlerin hisseleri düşüşe devam ediyor. Şirketler, borçlarını ödemek ve maliyetlerini karşılayabilmek için çeşitli yöntemler ararken, Bitcoin satmak zorunda kalıyorlar. Ayrıca kripto analisti Jarand Mellerud’a göre temmuz ayı 2022 yılında en çok Bitcoin satılan ikinci ay oldu.

Kripto paralar hem geleceğin teknolojilerinden biri olarak hem de gerçek paranın yerini alacak yeni bir para birimi olarak görülüyor. Son zamanlarda yaşadığı büyük düşüşlerde gündeme gelen kripto paralar bu sefer de ABD’nin en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinin açıkladığı zararla gündeme geldi. Son üç aylık kazanç raporlarına göre şirketler milyar dolarlık zarar etti.

Bitcoin’de yaşanan değer kaybı şirketlerin 1 milyar dolar zarar etmesine neden oldu

bitcoin

ABD’nin en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinin son üç aylık kazanç raporlarına göre, 30 Haziran’da sona eren ikinci çeyrekte şirketlerden Core Scientific 862 milyon dolar, Marathon Digital Holdings 192 milyon dolar ve Riot Blockchain ise 366 milyon dolar yani toplam 1,4 milyar dolar net zarar açıkladı. Şirketlerin zarar etmesinin en büyük nedeni ise Bitcoin’de yaşanan ve %60’lara varan değer kaybı olarak açıklandı.

Şirketler, haziran ayında 14 bin 600 kripto para sattılar ve yalnızca 3 bin 900 kripto para üretebildiler. Aynı zamanda Core Scientific, haziran ayında operasyonel maliyetleri ve fon genişlemesini karşılamak için Bitcoinlerinin yaklaşık %80’ini sattı.

Bitcoin madencilerini etkileyen bu durum yatırımcıları tedirgin ederken ABD'nin en büyük kripto borsası Coinbase Global Inc. 1,1 milyar dolar zarar açıklarken, MicroStrategy Inc. de 1 milyar dolardan fazla net zarar açıkladı.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/bitcoin-mining-companies-lose-a-billion
22
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
2
1
1
0