BTK, Apple’ın Bulut Depolama Servisi iCloud’a da Erişim Engeli Uygulayabilir!

0
0
0
0
0
BTK, Apple’ın Bulut Depolama Servisi iCloud’a da Erişim Engeli Uygulayabilir!
Google Drive, OneDrive ve Dropbox gibi önemli bulut servislerini engelleyen BTK’nın hedefinde şimdi de Apple’ın bulut depolama servisi iCloud var.

Son birkaç gündür yeni ‘erişim engeli’ haberleriyle tekrar dünya basınında yer almaya başladık. Drive ve Dropbox’a uygulanan erişim engelinin ardından OneDrive ve GitHub’a da erişim engeli uygulanmış, bu haberler dış basının bir numaralı gündem maddesi olmuştu. BTK’nın bu uygulamalarına devam edeceğine dair ciddi iddialar bulunuyor. Bilişim uzmanları, sırada Yandex Disk’le birlikte iCloud’un olduğunu belirtiyorlar.

Daha önceden de belirttiğimiz gibi yaşanan bu gelişmelere sebep olarak RedHack’in Enerji Bakanı’na ait maillerin indirilmesini engellemek gösteriliyor. Erişim engellerinin tekrar kaldırılacağına kesin gözle bakılsa da bunun ne zaman gerçekleşeceği konusundaki sorular hala cevabını bulmuş değil. Zira bulut servislerinden paylaşılan dosyalar herkese açık olacak şekilde indirmeye sunulabiliyor ve bu dosyaların ne zaman temizleneceğiyle ilgili hiç bir kurum net bir açıklamada bulunmadı.

Olaylar şimdilik karışık gibi görünüyor. Eğer BTK benzer kararlar almaya devam ederse ve işin ucu Apple’a dokunacak olursa, muhtemelen yapılacak karşılıklı bir anlaşma sonucu iCloud hizmet vermeye devam edecektir. Bekleyip göreceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0