Dünkü Aşı Rekor Kırıldı: Bugün Uygulanan Doz Miktarı 1 Milyonu Buldu

78
6
3
2
0
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamayla 1 günde uygulanan aşı dozu rekorunu güncelledi. Dün gün için 781 bin 351 doz COVID-19 aşısı uygulanmıştı. Bugün ise bu sayı 1 milyonu buldu.

Dün akşam Türkiye’de günlük en fazla aşı yapılan günün 14 Haziran olduğunu haber etmiştik. Günlük 1 milyon dozun yakın olduğunu tahmin edebiliyorduk, ama rekor sandığımızdan erken geldi. Fahrettin Koca, az önce bugün 1 milyon doz aşı kullanıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün tüm SGK’lı çalışanların yaşları fark etmeksizin aşı başvurusu yapabileceğini duyurmuştu. Bu, günlük aşılama miktarını her şekilde artıracaktı. Ancak önemli bir hedefe sanıldığından önce ulaşıldı.

1 günde 1 milyon doz uygulandı

fahrettin koca

Bugün ülkede birinci ve ikinci doz olarak uygulanan toplam COVID-19 aşı sayısının 1 milyona ulaştığını Twitter’dan duyuran Fahrettin Koca, gönderisinde şu ifadeleri kullandı: "1 milyon doz aşı hedefine az önce ulaştık. Bir milyonuncu aşının yeri Ankara, aşı olan arkadaşımız 48 yaşında. Hatice kardeşim, günün kahramanı olduğunun farkında mısın?”

Dün rekorun kırıldığı haberi saat 19.30’da geldiğinde, gün içinde uygulanan doz sayısı 781 bin 351’e ulaşmıştı. Aşılama sürecinin başından beri uygulanan doz sayısı ise 34 milyon 500 bin civarlarındaydı. Günlük 1 milyon barajının aşıldığı 15 Haziran tarihinde, an itibariyle toplamda 35 milyon 666 bin 258 doz aşı uygulanmış oldu

Aşı için ihtiyacınız olabilecek bağlantılar:

aşı randevu

Türkiye’de ve tekil olarak şehirlerde uygulanan birinci ve ikinci doz sayısını canlı olarak takip etmek için "covid19asi.saglik.gov.tr" sitesine gidebilirsiniz. Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu almak için buraya tıklayabilir, SGK durumunuzu kontrol etmek içinse ilgili E-Devlet sayfasına ulaşabilirsiniz.

78
6
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
78
6
3
2
0