Koronavirüs Aşı Karşıtları Twitter'ı Yine Ele Geçirdi: Tedirgin Ol Aşı Olma Etiketi Gündem Oldu

167
46
42
4
3
Twitter bir kez daha aşı karşıtı paylaşımlarla dolup taşmış durumda, koronavirüs aşılarının birer nüfus planlama yöntemi olduğunu öne süren aşı karşıtları, Tedirgin Ol Aşı Olma etiketini trendlere taşıdı.

COVID-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya başladığından bu yana salgın ile ilgili komplo teorilerinin ardı arkası kesilmedi. COVID-19 hastalığına neden olan SARS-COV-2 virüsünün laboratuvarda üretilip kasıtlı olarak insanlara bulaştırıldığından, bu projenin arkasında Bill Gates'in bulunduğuna kadar artan iddialarla karşımıza çıkan komplo teorileri, çeşitli ilaç firmalarının koronavirüs aşıları için acil kullanım izni almalarıyla birlikte daha da hızlandı.

Başlangıçta aşıların içinde insanları kontrol etmek için kullanılacağı öne sürülen ve sıvının içine görülmeyecek kadar küçük mikroçipler olduğu iddia edilirken; sonraki aşamada aşıların bilinçli bir nüfus planlama aracı olduğu ve bir doğal seçilip oluşturarak nüfusu azaltmak için kullanılacağı iddia edildi. SGK'lı tüm çalışanların aşı programına dahil edilmesinden hemen sonra #TedirginOlAşıOlma etiketinin Twitter'da trendlere girmesi, komplo teorileri konusunda hala aynı noktada olduğumuzu gösteriyor.

komplo teorisi

Tahmin edebileceğiniz gibi trend olan her etiket gibi #TedirginOlAşıOlma etiketinin altında da oldukça ilginç paylaşımlarla karşılaşmak mümkün. Bot hesaplar, etiketin içeriğinden bağımsız paylaşımlar yapmaya devam ederken; etiketi destekleyen hesaplar komplo teorilerini destekleyen çeşitli videolar ve alıntılar paylaşırken; aşı karşıtlarına karşı olan hesaplar de söz konusu etiket ile paylaşım yaparak trend listesinde yükselmesine yardımcı oluyor.

Söz konusu etiket altında en fazla etkileşim alan ve belki de etiketin bu kadar fazla insana yayılmasına neden olan paylaşımlardan biri, 'komutanlogar112' adlı kullanıcının paylaşmış olduğu video oldu. Söz konusu videoda bir televizyon programına konuk olan bir adam, Fransa eski cumhurbaşkanı Francois Mitterrrand'ın danışmanı Jacques Attali'nin sözde bugünkü durumumuzu anlatan sözlerine yer veriyor. Söz konusu video, aşı karşıtları tarafından 'bugünün açıklaması' olarak kabul edilirken, diğer grup tarafından alay konusu olarak karşılanmış durumda.

#TedirginOlAşıOlma etiketi altında yapılan bazı paylaşımlar

aşı tweet

aşı tweet 2

aşı tweet 600

aşı tweet 4

aşı tweet 5

aşı tweet 6

aşı tweet 7

167
46
42
4
3
Emoji İle Tepki Ver
167
46
42
4
3