Bursa’da Metro Hattına Yıldırım Düştü

49
15
4
3
3
Bursa’nın metro hatta Bursaray’a yıldırım düştü. Yıldırım sonucunda metro hattı uzun süre kullanılamadı.

İklim değişikliği, özellikle bu yaz etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı. Haziran’ın ortasına geldiğimiz bu sıcak yaz günlerinde bile her gün yağmur yağması insanları şaşkına çevirirken, sıcaklıkların da etkisiyle normalden fazla yıldırım düşmeleri meydana geliyor. Yıldırım düşmelerine bir yenisi ise Bursa’da eklendi.

Bursaray Sırameşeler İstasyonu’nda yer alan Katener hattına yıldırım düşmesinin ardından metro sisteminde elektrik kesintisi meydana geldi. Hattın zarar görmesi üzerine tüm iletim hattında elektrik akışını engelleyen bu durum, metroların çalışmasını engelledi. Yaşanan bu aksaklık ise çevreye çok sayıda takviye otobüs seferlerinin düzenlenmesi ile kontrol altına alınmaya çalışıldı.

Öğle saatlerinde yaşanan kazada, yaralanan ya da hayatını kaybeden kimsenin olmaması herkesin yüreğine su serpti. Son dönemde ülkemizde yaşanan zamansız yağmur olayları, bazı insanları mutlu ederken bazı kişilerde ise soru işaretlerinin oluşmasını sağladı.  Özellikle yıldırımlı havalarda, ağaç altlarında bulunmayıp güvenli bir yere geçmenizi öneriyoruz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bursada-metroya-yildirim-dustu-5184640/
49
15
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
49
15
4
3
3