Çiftlik Bank'ın Kurucusu, Vatandaşın Parasını Uyuşturucu Üretmek İçin Harcamış

216
54
13
11
11
Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın'ın, vatandaşlardan topladığı para ile neler yaptığı açığa çıktı. Çiftlik Bank Yazılımcısı Cumhur Yurdakul'un ifadesinden elde edilen bilgilere göre Tosuncuk, 200 milyon TL civarında parayı uyuşturucu üretimi için ayırmış.

Türkiye'nin geçtiğimiz dönemlerdeki ana gündem maddelerinden bir tanesi, Çiftlik Bank vurgunuydu. "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın isimli şahıs, kurduğu "Çiftlik Bank" isimli oluşumla insanların paralarını yüksek kar vaadiyle topluyordu. Aydın, sistem çıkmaza girince de 100 binden fazla kişiden topladığı 1 milyar TL'den fazla parayla kayıplara karışmıştı. Şimdi, bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Çiftlik Bank, her ne kadar Mehmet Aydın'ı ön plana koyuyor olsa da vurgunun içerisinde olan başka kişiler de var. Bu kişilerden bir tanesi de Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul'du. Yurdakul, etkin pişmanlık yasasından faydalanabilmek için de her şeyi itiraf etmişti. Şimdiyse Cumhur Yurdakul'un emniyet güçlerine verdiği ifadenin yeni detayları ortaya çıktı. Yeni bilgiler, Aydın'ın vatandaşlardan topladığı parayla neler yaptığını sergiliyor.

Mehmet Aydın

Vatandaşların parası uyuşturucuya harcanmış

Yurdakul'un ifadelerinde yer alan bilgilere göre Tosuncuk, vatandaşlardan topladığı paranın ciddi bir bölümünü uyuşturucu üretimi için ayırmış. Tosuncuk'un Bursa'nın İnegöl ilçesinde Necip G. isimli birisiyle temas halinde olduğunu söyleyen Yurdakul, bu kişinin uyuşturucu imal etmek istediğini ifade ediyor. Aydın, bu şahsa 200 milyon TL'den fazla sermaye ayırmış ve metamfetamin üretebilmesi için ‘Actifet’ ve ‘Cirius’ isimli kimyasal madde temin etmiş. 

Yurdakul'un ifadesine göre Tosuncuk, uyuşturucu işinde başarılı olamamış. Emniyet güçleri, imalathaneye düzenledikleri bir baskınla tezgahı bozmuşlar. İddialara göre yaşanan olayda Necip G. isimli vatandaşın kayınpederi yakalanmış, Necip'se yurt dışına kaçmış. Kan donduran bilgiler, vatandaşların varını yoğunu yatırdıkları Türkiye'nin en büyük dolandırıcılık girişimlerden bir tanesinde neler yaşandığının açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın ise yaşamına kaçak olarak devam ediyor.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-ciflikbank-vurgununda-soke-eden-ifade-tosuncuk-topladigi-paralarla-bakin-ne-yapmis-41578970
216
54
13
11
11
Emoji İle Tepki Ver
216
54
13
11
11