Çin, Köpek Eğitimlerini Kolaylaştırmak Adına Başarılı Polis Köpeklerini Klonlamaya Başladı

45
22
8
1
0
Çin'de bir polis köpeğinin DNA'sı kullanılarak yine sahada kullanılmak üzere daha genç bir klonu üretildi.

Çin'in başkenti Pekin'de birçok cinayetin çözülmesine yardımcı olan bir polis köpeğinin derisi kullanılarak bu köpeğin klonu üretildi. Resmi açıklamalara göre bu K9 klonlama programı sayesinde köpeklerin eğitimi için harcanan bütçeden ve zamandan tasarruf edileceği düşünülüyor.

Çin’in klonlanan ilk yavru köpeği olan Kunxun henüz 3 aylık. Yerel medyanın haberine göre Kunxun, eğitim için ülkenin doğusundaki Yunnan şehri yakınlarında bulunan köpek eğitim merkezine getirildi. Kunxun dişi bir Kunming kurt köpeği. Kunming köpekleri; Çin’de genellikle ordu, polis, sınır karakolları ve itfaiye ekipleri tarafından kullanılmakta.

Kunxun’ın DNA’sı, klonlamak için derisinden genetik örnekler alınan polis köpeği Huahuangma ile %99,9 eşleşiyor. Huahuangma, şimdiye kadar düzinelerce cinayet vakasının çözümüne katkı sağladığı için "polis köpeklerinin Sherlock Holmes’u" şeklinde anılıyor. Onun DNA’sından üretilen embriyo, bir av köpeğine yerleştirildi ve Kunxun gelişimini burada tamamladıktan sonra sezaryen ile doğdu.

Yunnan Tarım Üniversitesi profesörlerinden ve aynı zamanda klonlama işleminde görev alan Wei Hongjiang “Polis köpeklerini klonlayarak kaliteli Kunming polis köpeklerinin sayısını artırıp başarı oranını yükseltebiliriz. Bu sayede de ulusal güvenliği destekleyebiliriz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Kunxun eğitimlerine yeni başlasa da uygunluk eğitimini çoktan geride bıraktı bile. Kunming polis köpeklerinin eğitim merkezinden araştırmacı Wan Jiusheng  “Kunxun’un genetik potansiyeli, diğer Kunming köpeklerinden daha iyi” şeklinde konuştu. Klonun diğer sürü üyelerine karşı bir üstünlüğünün olup olmadığı, gelecekte yapılacak testlerde belirlenecek.

Kaynak : https://www.rt.com/news/454262-china-police-dog-clone/
45
22
8
1
0
Emoji İle Tepki Ver
45
22
8
1
0