ABD'ye Kaçan Çinli Doktordan Ağır Suçlama: Koronavirüsü Çin Üretti

149
33
14
9
9
Bir süre önce Çin'den ABD'ye kaçan Virolog Dr. Li-Meng Yan, koronavirüsün Çin hükümeti tarafından üretildiğini iddia etti. Virüsün kaynağı olan Wuhan'ın aldatmacadan ibaret olduğunu dile getiren doktor, ilerleyen günlerde bu iddiasını kanıtlayacağını ifade ediyor.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp, tüm dünyanın başına bela olan koronavirüs salgını, insanların hayatlarına mal olmaya devam ediyor. Salgına karşı mücadelede istenen başarı sağlanamazken oldukça ilgi çekici bir iddia, gözleri ABD'ye çevirdi. Bir süre önce Çin Hong Kong özerk bölgesinden ABD'ye kaçan Çinli Virolog Dr. Li-Meng Yan, COVID-19'a neden olan virüsün insan üretimi olduğunu iddia etti.

Bugüne kadar yapılan açıklamalar doğrultusunda, koronavirüs pandemisinin patlak verdiği noktanın Wuhan'daki bir canlı hayvan pazarı olduğuna inanılıyordu. Ancak Yan, durumun böyle olmadığını, bunun sadece aldatmacadan ibaret olduğunu ifade ediyor. Ayrıca iddialara göre Pekin yönetimi, koronavirüsü zaten çok öncesinden biliyordu.

"Pekin, koronavirüsü örtbas etti. Virüs insan yapımı"

Koronavirüs

Yaşamına bir süredir ABD'de devam eden Dr. Li-Meng Yan, katıldığı bir televizyon programında akıllara durgunluk veren açıklamalarda bulundu. Pekin hükümetinin virüsü örtbas ettiğini ileri süren Yan, virüsün genom diziliminde insanların parmağının olduğunu ileri sürdü. Açıklamalarını bu kadarla sınırlamayan virolog, ilerleyen günlerde de bu iddiasını kanıtlayacağını söyledi.

Yan'ın açıklayacağı bilgiler çok konuşulacak gibi görünüyor. Çünkü Yan, açıklayacağı şeylerle virüsün neden Çin'deki bir laboratuvardan çıktığını gözler önüne sereceğini söylüyor. Üstelik Yan, yapacağı açıklamaları anlamak için biyoloji bilgisine bile gerek olmadığını söylüyor. Söz konusu açıklamanın ne zaman yapılacağı ise şu an için bilinmiyor.

Dr. Li-Meng Yan

Virologdan Çin hükümetine suçlama

Dr. Li-Meng Yan, konuyla ilgili açıklamalarında Çin hükümetine de dikkat çeken suçlamalar yöneltti. Yaptığı araştırmalardan elde ettiği verilerin Çin hükümeti tarafından silindiğini dile getiren Yan, hükümet yetkililerinin bu sayede kendisini yalancılıkla suçlayacaklarını ifade ediyor. Li-Meng Yan ismini, önümüzdeki günlerde çok daha fazla duyacağız gibi görünüyor.

Salgının bilançosu, ağırlaşmaya devam ediyor

Koronavirüs pandemisiyle ilgili tartışmalar devam ederken, COVID-19'un bilançosu giderek ağırlaşıyor. Johns Hopkins Üniversitesi veritabanına göre koronavirüs, bugüne dek yaklaşık 925 bin kişinin hayatına mal oldu. Doğrulanmış vaka sayısıysa 30 milyona merdiven dayamış durumda. Dünya Sağlık Örgütü'yse dün için bir açıklama yaparak, günlük aktif vaka rekorunun 310 bine yakın vakayla kırıldığını açıkladı. Peki eğer Li-Meng Yan'ın iddiaları gerçekse ve Çin koronavirüsü laboratuvarda ürettiyse, ülkelerin Çin'e karşı tavrı ne olacak? Bunca ölümünün karşılığında Çin'e kim hesap soracak? İşte bu sorular, önümüzdeki günlerde sıklıkla sorulacak.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdye-kacmak-zorunda-kalan-cinli-virologtan-dikkat-ceken-corona-iddiasi-virus-insan-yapimi-6035209/
149
33
14
9
9
Emoji İle Tepki Ver
149
33
14
9
9