Yanıyoruz: Cizre'de 49,1 Derece ile Türkiye Sıcaklık Rekoru Kırıldı

63
7
6
2
2
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şırnak Cizre'de Türkiye'nin sıcaklık rekorunun kırıldığını açıkladı. Termometrelerin 49,1 santigrat dereceyi gösterdiği ilçe, Türkiye'de şu ana kadar en yüksek sıcaklık kaydedilen yer oldu.

Türkiye, son günlerin en sıcak günlerinden geçiyor. Yaz mevsiminin etkisiyle artan sıcaklıklar, vatandaşları bunaltmaya başlamış durumda. Hal böyle olunca da farklı yerlerden sıcaklıklık rekorlarının kırıldığına dair haberler geliyor. Ancak Şırnak'ın Cizre ilçesinde, tüm bu rekorları aşan bir gelişme yaşandı. Termometrelerin 49,1 santigrat dereceyi gösterdiği ilçede Türkiye'nin en yüksek sıcaklık değeri ölçülmüş oldu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre bugüne kadarki en yüksek sıcaklık, yine Cizre'de ölçülmüştü. Kaydedilen sıcaklık değeri ise 49 santigrat dereceydi. Yaşanan son gelişmeyle bu rekor bir kez daha kırılmış oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kaydettiği verilere göre Türkiye'deki en yüksek sıcaklık, artık 49,1 santigrat derece.

Yüksek sıcaklıklar, ülkenin dört bir yanında kendini göstermeye devam ediyor

Yüksek sıcaklık

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bundan iki hafta önce yaptığı bir açıklamada Türkiye'nin sıcak hava dalgası altına gireceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili bir uyarı yayınlayan kurum, yüksek sıcaklıkların 21 Temmuz (bugün) saat 18:00'e kadar devam edeceğini açıklamıştı. Hava durumu verilerine baktığımızda, önümüzdeki günlerde bir nebze de olsa serinleyeceğiz gibi görünüyor. Ancak bu serinleme, muhtemelen pek çoğumuz için yeterli olmayacak.

Yüksek sıcaklıklar bazılarımız için iyi olsa da özellikle dışarıdayken, bu duruma dikkat etmek gerekiyor. Zira güneş çarpması ve yanık gibi olaylar, bu süreçte sıklıkla yaşanabilen problemler arasında yer alıyor. Uzmanlar, özellikle de sağlık problemi olan vatandaşların öğle saatlerinde dışarıda olmaması gerektiği tavsiyesini verirken, dışarı çıkan vatandaşların da güneş gözlüğü ve şapka gibi aksesuarlar kullanmaları gerektiğini söylüyorlar.

Kaynak : https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/cizrede-491-derece-sicaklik-ile-turkiye-rekoru-kirildi-1854072
63
7
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
63
7
6
2
2