Yanıyoruz: Meteoroloji, 44 Derecelerin Üstünü Gösteren Hava Sıcaklığı Haritasını Yayınladı

36
9
5
1
0
Sıcakların insanı bunaltmaya başladığı yaz ayları yağmurları aratırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, serin günlerin yakın olmadığını gösteren hava sıcaklığı haritalarını paylaştı. Önümüzdeki 5 günü kapsayan haritalar, illerin beklenen en yüksek ve en düşük sıcaklıklarını görmemizi sağlıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin önümüzdeki 5 günü kapsayan minimum ve maksimum hava sıcaklığı tahminlerini paylaştı. Verilere baktığımızda serin günlerin pek de yakın olmadığını görebiliyoruz. Özellikle ülkenin kıyı kesimleri önümüzdeki 5 gün boyunca tam anlamıyla kavrulacak gibi görünüyor.

En yüksek sıcaklıklar bahsettiğimiz bölgelerde görülüyor olsa da bu, diğer illeri serin günlerin beklediği anlamına gelmiyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan ve önümüzdeki 5 günü kapsayan minimum ve maksimum sıcaklık tahmin haritaları:

Renklere göre sıcaklıklar:

Sıcaklık

Yukarıda gördüğünüz renkli çubuk kafanızı karıştırmasın. Bunu, bulunduğumuz ilin veya sıcaklık değerini görmek istediğimiz ilin sahip olduğu değeri anlamak için kullancağız. Örnek olarak 14 Temmuz tarihinin maksimum sıcaklıklar haritasında İstanbul’u yoğun olarak kırmızı renkte görüyoruz. Bu da yukarıdaki bara baktığımızda İstanbul’un yoğun bir bölümünde maksimum sıcaklığının 28 ile 32 derece arasında olacağını bizlere gösteriyor.

14 Temmuz 2021 - maksimum ve minimum sıcaklık tahmin haritaları

14 Temmuz 2021

14 Temmuz sıcaklık tahmin haritasına baktığımızda beklenen en yüksek sıcaklıkların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun olduğunu görebiliyoruz. Genel olarak bir aralık verecek olursak 36 derece ile başlayan sıcaklıkların Mardin çevresinde 44 derecenin ötesine geçeceğini söyleyebiliriz.

14 Temmuz 2021

En düşük sıcaklıkları ise 8 ile 12 değerleri arasında yoğun olarak Sivas ve Erzurum çevresinde ve Ardahan taraflarında görebiliyoruz.

15 Temmuz 2021 - maksimum ve minimum sıcaklık tahmin haritaları

15 Temmuz 2021

15 Temmuz’da ise en yüksek sıcaklık değerleri yine Güneydoğu Anadolu bölgesinde görülecek gibi görünüyor. Sıcaklıkların 14 Temmuz’da olduğu kadar aşırıya kaçtığını görmüyor olsak da 36 ile 40 derece havaların bu eksikliği hissettirmeyeceğini söyleyebiliriz.

15 Temmuz 2021

Beklenen en düşük sıcaklıklara baktığımızda 14 Temmuz haritasında olduğu gibi 8 ile 12 derece arasındaki değerleri; Sivas, Erzurum ve Ardahan çevresinde görüyoruz.

16 Temmuz 2021 - maksimum ve minimum sıcaklık tahmin haritaları

16 Temmuz 2021

16 Temmuz’a geldiğimizde ülkenin kıyı kesimlerindeki sıcaklıkların iç kısımlara yöneldiğini görebiliyoruz. Bu haritada en yüksek sıcaklıklar, -küçük yerler olsa da- Güneydoğu Anadolu değil, Ege Bölgesi’nin iç kısımları olarak karşımıza çıkıyor.

16 Temmuz 2021

En düşük sıcaklıkları ise İç Anadolu’dan Doğu taraflarına doğru yer yer 8 ile 12 derece arasında görebiliyoruz.

17 Temmuz 2021 - maksimum ve minimum sıcaklık tahmin haritaları

17 Temmuz 2021

17 Temmuz’da haritadan da görebileceğiniz üzere Türkiye’nin çoğunluğu pembe ile mor arasında. En yüksek sıcaklıkları Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, Şanlıurfa’da görebiliyoruz.

17 Temmuz 2021

En düşük sıcaklıkları ise 12 ile 16 derece arasında Erzurum ve Rize gibi illerin küçük kısımlarında görüyoruz.

18 Temmuz 2021 - maksimum ve minimum sıcaklık tahmin haritaları

18 Temmuz 2021

18 Temmuz, Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıkların zirve yaptığı gün olarak karşımıza çıkıyor. Şanlıurfa, Diyarbakır, ve Gaziantep gibi illerin 40 ile 44 derece arasında maksimum sıcaklık görmesi beklenirken bu tarihte illerden beklenen en düşük sıcaklık 24 ile 28 derece aralığında karşımıza çıkıyor.

18 Temmuz 2021

Bu tarihte beklenen en düşük sıcaklıkların görüleceği yerler ise 8 ile 12 derece arasında sıcaklıklara sahip olması beklenen Erzurum ve Ardahan olarak karşımıza çıkıyor.

Maksimum sıcaklıkları gösteren haritalara sırayla baktığınızda mor alanların gittikçe yayıldığını görebilirsiniz. Bu, gün geçtikçe sıcaklıkların artarak yayıldığı anlamına geliyor. Haritaların tümüne bakıp bir çıkarım yapacak olursak, ülkenin tamamı oldukça sıcak olsa da Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin diğer yerlere göre serin günlerden daha uzak olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.mgm.gov.tr/tahmin/cbs-en-dusuk-en-yuksek.aspx
36
9
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
36
9
5
1
0