Continental, Kendi Kendine Basıncını Ayarlayabilen Yeni Lastiğini Tanıttı

40
6
2
1
1
Continental, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeni araç lastiğini tanıttı. Continental’in yeni lastiği, lastik durumu kontrol edilebilecek ve lastik basıncı anında ayarlanabilecek.

Continental, dünyaca ünlü araç lastiği üreticilerinden biri. Şirket yaptığı çalışmalarla, araç lastiklerine yenilikçi çözümler getirmeye çalışıyor. Continental, son olarak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeni lastiğini tanıttı. Continental tarafından yeni tanıtılan lastik, mühendislik ve elektronik entegrasyon sayesinde dijital olarak izlenebilecek ve lastik basıncı istenilen anda ayarlanabilecek. 

Yakıt verimliliği söz konusu olduğunda lastik basıncı önemli bir faktör haline geliyor. Yapılan son çalışmalara göre 7.5 psi basıncında olan az şişirilmiş bir lastik, aracın yakıt harcamasında yüzde 2.8’lik bir artışa neden oluyor. Araştırmacılara göre, trafikte olan araçların yüzde 25’inin lastikleri uygunsuz şekilde şişirilmiş durumda. 

continental akıllı lastik

Yakıt verimliliğini artıran lastikler üzerinde çalışan Continental, istenilen anda lastik basıncı ayarlanabilen bir lastik tanıttı. Continental’in yeni lastiğinin lastik diş derinliği, lastik bütünlüğü ve lastik basıncı gibi parametreleri izlenebilecek. Continental, yeni lastiği üzerindeki teknolojiyi bağlantıya sahip, otonom, güvenilir ve elektrifikiye anlamına gelen CARE olarak isimlendirdi. Yeni lastik için geliştirilen sistem sayesinde araç sahipleri, lastiklerinin kritik verilerine ulaşacak ve lastiğin doğru parametreler içinde kalmasını sağlayacak.

continental akıllı lastik 2

Yeni lastiğin basıncının ayarlanması için bir merkezkaç pompası kullanılıyor. Bu pompa, lastiğin basınç değerini artırmak ve lastiği doğru basınç değerinde tutmak için tekerleğin dönme kuvvetinden faydalanacak. Continental, yeni lastikleri ile oluşacak yakıt tasarrufu nedeniyle doğaya daha az karbondioksit salınacağına inanıyor.

Continental’in yeni tanıttığı gibi bağlantıya sahip lastikler sayesinde araç filolarının lastik sağlıkları rahatlıkla izlenebilecek ve yönetilebilecek. Bu sayede araçlar daha güvenli tutulurken, araçların yakıt verimi daha artırılabilecek. 

Kaynak : https://www.motor1.com/photo/4377071/conti-190904-9252-01-1800x1800/
40
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
40
6
2
1
1