Yapay Zekâ DrawAnyone ile Kendi Fotoğraflarınızı Birer Sanat Eserine Dönüştürebilirsiniz!

3
2
1
0
0
Özçekimlerinizi birer sanat eserine dönüştürebileceğiniz yapay zekâ yazılımı DrawAnyone nedir? Nasıl kullanılır?

Her geçen gün hayatımızda daha da yer edinen yapay zekâ, artık yavaş yavaş her alanda dikkat çekmeye başlıyor. Zihin okumaktan tutun da siyasete ve hatta spor tahminlerine kadar her alanda büyük atılımlar yapan yapay zekâ mühendisleri, en çok da sanat alanında dikkat çekiyor.

Bu yılın başında dikkat çeken özellikleri ile tanıtılan DALL-E 2, basit cümlelerle muazzam sanat eserleri oluşturmasıyla dikkat çekmişti. Geçtiğimiz aylarda herkesin kullanımına açılan yazılım, Microsoft’un tasarım uygulaması Designer’da da kullanılmasıyla dikkat çekmişti. Fakat DALL-E’nin en büyük eksisi kullanıcıların kendi fotoğraflarını bu sanat eserlerine dahil edememesiydi. DrawAnyone isimli yazılım ise bu noktada kullanıcıların yardımına koşuyor.

Yüzünüzü istediğiniz sanat eserlerine ekleyebilirsiniz

DrawAnyone, kullanıcıların kendi fotoğraflarını kullanarak DALL-E benzeri “yazıdan görsele” sistemi ile çalışan bir program. Programa fotoğraflarınızı yükledikten sonra tek yapmanız gereken belirli bir süre beklemek ve daha sonrasında fotoğraflarınızı kullanarak DALL-E’de üretilen fotoğraflara benzer özçekimler yaratabileceksiniz. Sistemde kullanılan yapay zekâ sizin yüklediğiniz fotoğrafları piksel piksel tarayarak sizin fotoğrafınızı size özel bir veri tabanına aktarıyor. Sistem daha sonrasında tıpkı DALL-E gibi internette herkese açık kaynaklardan topladığı sanat eserleri ve çizimleri kullanarak fotoğraflarınızı birer sanat eserine dönüştürüyor.

DrawAnyone nasıl kullanılır?

Yapay zekâ şu anda sadece insan fotoğraflarını destekliyor. Ayrıca sistemin düzgün çalışması için sadece tek başına olduğunuz ve yakından çekilmiş fotoğraflarınızı kullanmanız gerekiyor. Sisteme yükleyeceğiniz fotoğraflarda güneş gözlüğü kullanmamanız gerektiğini de unutmayın.

  • DrawAnyone’ın internet sitesine girin.
  • Giriş yap kısmına tıklayın
  • Açılan sekmede telefon numaranızı girerek telefonunuza gelen sms koduyla hesabınızı oluşturun.
  • Gözlüksüz ve yakından çekilmiş selfie’lerinden en az 5 en çok 10 tanesini yükleyin.
  • Fotoğrafları yükledikten sonra yaklaşık 5 saat beklemeniz gerekiyor.
  • 5 saatin ardından siteye tekrar girerek sisteme istediğiniz anahtar kelimeleri yazın ve oluşan fotoğrafı indirin.

Henüz emekleme aşamasında olan bu yapay zekâ, yakın bir gelecekte Instagram ve Snapchat gibi uygulamalarda aşırı gerçekçi efektlerin ve filtrelerin kullanılmasının önünü açabilir.

Peki yapay zekâ gerçekten bilinç sahibi oldu mu?

Kaynak : https://www.theverge.com/23408583/ai-generated-selfie-facetune-drawanyone-stable-diffusion
3
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
0
0