Dardanel, Türkiye-İtalya Maçı Öncesi Yaptığı Skandal Paylaşım Hakkında Açıklama Yaptı

395
54
7
7
6
Dardanel, dün paylaştığı Instagram gönderisinde İtalyan Milli Takımı hakkında kullandığı cinsiyetçi ifadeler için özür diledi. Konu hakkındaki üzgünlüğünü yine Instagram’dan duyuran şirket, sorumlularla ilişkilerinin kesileceğini duyurdu.

Deniz ürünleri satan Dardanel, geçtiğimiz gece Türkiye - İtalya arasında gerçekleşen futbol maçından önce Instagram’da bir ‘destek’ gönderisi paylaştı. Gönderide rakip ülke için kullanılan oldukça cinsiyetçi ve kaba bir ifade nedeniyle şirkete tepki yağdı.

Euro 2020 dahilinde gerçekleşen maçın öncesinde paylaşılan gönderinin sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulması üzerine Dardanel, bugün paylaştığı yeni bir gönderiyle özür diledi. Gönderinin kurum kültürünü yansıtmadığını ifade eden şirket, sorumlu kişilerle ilişkilerinin sonlandırılacağını duyurdu.

Dardanel’in skandal haline gelen İtalya - Türkiye paylaşımı:

dardanel küfür

Bildiğiniz üzere dün Euro 2020 kapsamında, Türkiye ve İtalya arasında bir maç gerçekleşti. Şirketin A Milli Futbol takımına destek vermek için pek de hoş olmayan bir yol seçen sosyal medya sorumluları, “Bu akşam makarnaya koyuyoruz” ifadelerinin yer aldığı bir gönderiyi Instagram’da paylaştı. “Makarna” ifadesiyle ima edilen İtalya için kullanılan bu yakışıksız söz, spor ahlakı ve dostça rekabetle özdeşleşmemekle birlikte cinsiyetçilikle suçlandı.

Dardanel özür diledi

dardanel

Tepkiler üzerine gönderiyi kaldıran Dardanel, bugün yine Instagram’dan yaptığı bir paylaşımla herkesten özür diledi. Şirketin olayla ilgili ifadeleri şu şekildeydi: "11 Haziran tarihinde sosyal medya hesaplarımızda yapılan paylaşımdan dolayı, başta kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyundan özür diliyoruz. Dikkatimizden kaçan ve kurum kültürümüzü hiçbir şekilde yansıtmayan bu paylaşımı hazırlayan kurumlar ile de ilişkilerimizin sonlandırılacağını kamuoyuna saygı ile bildiririz. Kadın çalışanlarımızın emeği ile bugünlere gelmiş bir firma olarak şu andan itibaren, iletişimimiz ve sosyal sorumluluk girişimlerimizde, bu bilinci yerine getirmek için çok daha fazla çalışacağız."

395
54
7
7
6
Emoji İle Tepki Ver
395
54
7
7
6