DC, Süper Kahraman Filmlerinde Neden İstenen Başarıyı Yakalayamıyor?

34
12
5
3
3
DC, Süper Kahraman Filmlerinde Neden İstenen Başarıyı Yakalayamıyor?
Bir sinema eleştirmeninin hazırlamış olduğu video, bizlere DC uyarlaması filmlerin neden başarısız olarak lanse edildiğine dair ipuçları barındırıyor.

Sinema sektörü; çizgi romanların son derece başarılı bir film konusu olduğunu keşfettiği dönemden bu yana, birçok çizgi roman karakterini sinemaya uyarlanmış halleri ile izleme fırsatı buluyoruz. Tabii konu beyaz perdeye uyarlanmış çizgi romanlar olduğunda herkesin kabul edeceği üzere iki dev şirketin ismi ilk sırada anılıyor, DC ve Marvel.

Son dönemde beyaz perde anlamında önce X-men serileriyle, daha sonra sayısız karakterle her geçen sene DC’nin bir kaç adım önüne geçen Marvel hakkında konuşmak yerine; DC’nin ana sorunlarından biri olan aksiyon sahneleri hakkında konuşacağız. Öncelikle DC’nin sürekli olarak farklı Batman serilerine yeltenmesi yelpazeyi genişletse de iş aksiyon sahnelerine geldiğinde genel bir sorun göze çarpıyor. Görsel estetik ve etkileyicilik adına uygulanan ve gittikçe anlamsızlaşan aksiyon sahneleri ve net olarak hissedilemeyen güç dengeleri. Tüm bu sebepler doğrultusunda DC yapımı filmlerinin aksiyon sahnesi anlamında sadece kuru bir görsele dönüşebildiğini söylemek mümkün. 

Açık konuşmak gerekirse, bir sinema eleştirmeni tarafından ortaya atılan bu iddianın doğru olduğunu söylemek için bir sinema uzmanı olmaya gerek yok. Video’da da görebileceğiniz üzere DC bu işi gerçekten fazla abartabiliyor. Yine de paylaştığımız diğer videoyu incelediğimizde bu sorunun üstesinden gelinmeye çalışılıyor, zira sıradan insanlara karşı durdurulamaz olan Batman, Superman ile karşılaştığında Superman'in verdiği ‘güç’ hissi kendisini iliklerimize kadar hissettiriyor. Güç dengesine dair dezavantaj sahibi olan Batman; film boyunca kuru bir aksiyon sahnesinden öteye giderek yalnızca gücüyle ya da ekipmanlarıyla değil, taktikleri ile Superman’in karşısına çıkıyor.

Bu tür etkileşimleri Marvel’ın DC’den çok daha önce keşfetmiş olduğunu söylemek mümkün. Marvel’a ait aksiyon sahnelerinde anlamsız bir kim daha güçlüyle o kazanır anlayışından ziyade karakterler kendisinden daha güçlü olan karakterlere karşı zekası ve savaş taktikleriyle mücadele ediyor.

Tabii durum ne olursa olsun bir DC sever olarak; Marvel’ın da DC’nin de beyaz perdeye kattığı renk özellikle çizgi roman severler için eşsiz deneyimlar vadediyor. Umarız ki bugünlerde sıkça eleştirilen DC filmleri de hatasından dönerek, aksiyon anlamında Marvel’ın yakaladığı başarıyı yakalayabilir.

Kaynak : https://www.polygon.com/2018/6/4/17425080/superhero-action-marvel-dc-infinity-war-justice-league
34
12
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
34
12
5
3
3