Türk Bilim İnsanından Delta Varyantı Hakkında Herkesin Kulağına Küpe Olması Gereken Bilgiler

67
27
11
8
5
Prof. Esin Davutoğlu Şenol, koronavirüsün delta varyantı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilim insanı, bu varyantın daha çok aşısız kişileri etkilediğini ancak aşılanmış insanların da dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor.

Gazi Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Prof. Esin Davutoğlu Şenol, koronavirüs pandemisinin seyrini değiştiren delta varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bilim insanı tarafından yapılan açıklamalarda, koronavirüsün yeni varyantının aslında ne kadar riskli olduğundan ve bu varyanta karşı yapılması gerekenlerden bahsediliyor.

Bilim insanı, konuyla ilgili açıklamalarına delta varyantı ile alfa varyantını karşılaştırarak başlıyor. Bu bağlamda; delta varyantının yüzde 40 daha bulaşıcı olduğunu ifade eden Esin Davutoğlu Şenol, varyantın hastaneye yatırma olasılığının ise yüzde 80 daha fazla olduğu söylüyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya atıfta bulunan profesör, delta varyantı kapan 1.320 kişinin en az bir gece hastaneye yatmak zorunda kaldığını ifade ediyor.

Aşılarla ilgili dikkat çeken istatistikler

Esin Davutoğlu Şenol

Prof. Esin Davutoğlu Şenol, İngiliz Kamu Sağlığı Birimi'nin verilerine göre İngiltere'de delta varyantı kapan 117 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ediyor. Bu kişilerin 109'unun 50 yaş ve üzerinde olduğunu belirten bilim insanı, 50 yaş altında olup da iki doz aşı vurulan kimsenin COVID-19 nedeniyle ölmediğini söylüyor. 

Bilim insanı, 117 can kaybının 80 tanesinin hiç aşı vurulmamış olan kişilerden oluştuğunu, üstelik bu ölümlerdeki yaş grubunun 50'nin altında olduğunu beyan ediyor. Araştırmaya göre 2 kişininse yalnızca bir doz aşı vurulduktan sonra hayatını kaybettiğini ifade eden Esin Davutoğlu Şenol, varyantın aşısız insanlar arasında kol gezdiğini belirtiyor. Profesöre göre aşılanmış kişiler de delta varyantından korunmak istiyorlarsa, maske ve mesafeye dikkat etmek zorundalar.

67
27
11
8
5
Emoji İle Tepki Ver
67
27
11
8
5