Disney CEO'sundan 'Marvel Filmleri Sinema Değil' Diyen Scorsese ve Coppola'ya Cevap

26
7
5
2
0
Disney CEO'su Bob Iger, sinemalarda rekor üstüne rekor kıran Marvel filmlerinin “sinema olmadığını” söyleyen ünlü yönetmenler Martin Scorsese ve Francis Ford Coppola’ya cevap verdi.

Kariyerinde pek çok unutulmaz yapıma imza atan Oscar ödüllü ünlü yönetmen Martin Scorsese, Marvel filmlerinin  "sinema olmadığını" söyleyerek, yepyeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Hatta eleştirilerinin dozunu daha da artıran Scorsese, geçtiğimiz hafta The Hollywood Reporter'a verdiği demeçte, “Sinema, eğlence parkı filmleriyle istila ediliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Scorsese’ın sarf ettiği bu sözler, Guardians of the Galaxy’nin yönetmeni James Gun’dan Iron Man’i canlandıran Robert Downey Jr.’a kadar Marvel filmlerinde çalışmış pek çok ismin tepkisiyle karşılaşmıştı. 

scorsese

Elbette Scorsese bu görüşlerinde yalnız değil. Geçtiğimiz günlerde tartışmaya dahil olan usta yönetmen Francis Ford Coppola, Marvel Sinematik Evreni (MCU) ve süper kahraman filmlerinin insanlara bir şey vermediğini söyleyerek, bu tarz yapımların değersiz, hatta aşağılık olduğunu ifade etmişti.

Her iki ismin tepki çeken bu sözlerine cevap, Marvel Studios’un çatı şirketi Disney’in CEO’su Bob Iger’dan geldi. Salı günü Kaliforniya'da gerçekleşen WSJ Tech Live'da konuşan Iger, “Filmler hakkında şikayet etmek istiyorlarsa, edebilirler; ancak dünyada milyonlarca insan, Marvel filmlerini sinemada izlemekten büyük bir zevk alıyor” dedi.

MCU

Francis Ford Coppola ve Martin Scorsese’ye çok saygı duyduğunu ama Coppola’nın “değersiz” ifadesinin yanlış olduğunu söyleyen Iger, “Ben 'aşağılık' kelimesini cinayet işleyen birine söylerim. Bunlar sadece film.” ifadelerini kullandı.

İzleyici sayılarının her şeyi ispatladığını belirten Iger, “Bu filmler üzerinde çalışan tüm insanlara saygısızlık yapılıyor. Black Panther’ı yöneten Ryan Coogler’ın Scorsese veya Coppola’nın yaptığı herhangi bir şeyden daha azını yapmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Disney CEO’sunun bu sözlerinin, karşı cephede nasıl bir tepkiyle karşılaşacağı ise şimdiden merak konusu. 

Kaynak : https://www.cnet.com/news/disney-ceo-bob-iger-defends-marvel-movies-scorsese-and-coppola-can-bitch-if-they-want/
26
7
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
26
7
5
2
0